Novice

Začenja se nova sezona Lige NLB

Rokometaši trebanjskega Trima bodo novo tekmovalno sezono Lige NLB pričeli v domači dvorani proti Kopru. Pred četo Uroša Zormana je zelo naporen teden, saj bodo levi v tednu dni odigrali tri pomembna srečanja.

Trebanjci so v soboto uradno pričeli sezono 2020/2021, in sicer po desetih letih igrali v Evropi. V prvem krogu EHF lige jim je žreb za tekmeca določil portugalski Belenenses, slednjega pa so na prvi tekmi v Lizboni premagali s 23:28 (VEČ TUKAJ).

Na sporedu je nova pomembna preizkušnja, in sicer začetek prvoligaške sezone s Koprčani. Ti so lani končali sezono na osmem mestu, a z dodobra okrepljenim kadrom in visokimi ambicijami ciljajo na najvišja mesta prvoligaške lestvice. Klub je pred sezono okrepil tudi nekdanji trebanjski vratar Rok Jelovčan, ki je barve Trima branil v sezoni 2014/2015.

Sobotna povratna tekma EHF lige s portugalskim Belenensesom je načrtovana pred 100 gledalci. Za jutrišnji obračun bomo odločitev o morebitnem vstopu na uvodno prvoligaško tekmo, sporočili tekom dneva.

Urh Brana, vratar RK Trimo Trebnje:
»V sredo nas po prvi evropski tekmi čaka že nova preizkušnja, in sicer v domačem prvenstvu proti ekipi iz Kopra. Pričakujemo zelo težko tekmo. V tekmo bomo morali iti maksimalno zbrani, saj bomo le tako dosegli pričakovani rezultat. Obljubljamo borbo do zadnje minute.«

Srečanje se bo v trebanjski športni dvorani pričelo v sredo, 2. septembra, ob 19.00, s prenosom na naši Facebook klubski strani.

LIGA NLB, 1. KROG:
Sreda, 2. septembra, ob 19.00 (Športna dvorana Trebnje):
RK Trimo Trebnje – RD Koper

POVRATNA TEKMA EHF LIGE: