Novice

Trebanjski levi z odliko v Lizboni

Trebanjski levi so na uvodni tekmi prvega kola EHF lige v portugalski Lizboni premagali Belenenses s 23:28 (12:12) in si priigrali dobro izhodišče pred povratno tekmo v trebanjski športni dvorani.

Trebanjski rokometaši so na pot proti Lizboni krenili že v četrtek dopoldne. Izpred trebanjske dvorane so se odpravili proti ljubljanskemu letališču, nato Frankfurtu, okoli polnoči pa prispeli v portugalsko prestolnico. Tukaj so opravili dva treninga, v soboto pa odigrali prvo evropsko tekmo po 3843 dneh.

Uvod v krču, boljši konec

Izbranci trenerja Uroša Zormana so tekmo odprli v krču in Portugalcem omogočili povesti z minimalno razliko. Po minuti odmora se je ekipa le uspela prebuditi in z boljšo predstavo dihala za ovratnik Portugalcem. Ob polčasu je na semaforju kazalo 12:12.

V drugem delu so domačini pritisnili na plin in po trebanjski nezbranosti celo povedli s tremi zadetki (15:12). Sledila je minuta odmora za Trebanjce, ki je četo Uroša Zormana vnovič prebudila. Tudi klop za rezervne igralce je dihala z igralci na igrišču, v vratih se je razbranil Aleksandar Tomić in trebanjski levi so slavili z rezultatom 23:28.

Najboljši portugalska strelca sta bila s štirimi zadetki Claudio Pedroso in Tiago Ferro, pri Trimu je sedemkrat zadel Gal Cirar. Urh Brana je zaustavil sedem strelov, Aleksandar Tomić pa enega manj.

Trebanjce v sredo, ob 19.00 čaka prvoligaški uvodni obračun s Koprom, v soboto pa ob 19.00 povratno srečanje v Trebnjem s Portugalci.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje (VIDEO IZJAVA – TUKAJ):

Aleksandar Tomić, vratar RK Trimo Trebnje (VIDEO IZJAVA – TUKAJ):

EHF LIGA, 1. KROG KVALIFIKACIJ (PRVA TEKMA):
Sobota, 29. avgusta, ob 19.00 (po slovenskem času):

CF os Belenenses – RK Trimo Trebnje 23:28 (12:12)
CF os Belenenses:
Moreira 9 obramb, Caculo; Pedroso 4, Ferro 4, Nogueira 3, Solha 2, Perreira 2, Pina 2, Moreira 2, Semedo 2, Barreto 1, Valerio 1, Domingos, Landim, Ferreira, Selles.
RK Trimo Trebnje:
Tomić 6 obramb, Brana 7 obramb; Cirar 7, Kotar 4, Hamidović 4, Potočnik 3, Grbič 3, Udovič 2, Dobovičnik 2, Florjančič 2, Sarak, Grojzdek, Rašo, Kamnikar, Didovič, Višček; Trener: Uroš Zorman.