preloader

.. loading ..

18 septembra, 2021 0 Comments

Zormanova četa z odliko v Dobovi

Zasedba Trima iz Trebnjega je na prvem letošnjem prvoligaškem gostovanju v Dobovi prišla do zanesljive zmage (29:35) in ohranila stoodstotni rezultatski izkupiček. Prihodnji petek je v Trebnjem na sporedu prvi sosedski derbi z rivali iz Ivančne Gorice, ki so se med prvoligaško elito vrnili po dveh sezonah. 

Trebanjski rokometaši so v minuli sezoni zabeležili zgodovinski uspeh in se prvič zavihteli na drugo mesto. Boj za vrh lestvice bo v novi sezoni še atraktivnejši, prvoligaški konkurenci pa se po novem pridružujeta SVIŠ Ivančna Gorica ter Herz Šmartno. Trebanjski levi so uspešno prišli do prve zmage že uvodoma ter z obrambo junaka tekme, Radivoja Ristanovića ugnali aktualne državne prvake iz Velenja, danes pa gostovali v Dobovi. Tudi v drugem kolu je zasedba Uroša Zormana ohranila stoodstotni izkupiček.

Trebanjski levi z odliko proti Dobovi

Levi so v tekmo krenili osredotočeno in že takoj potrdili, da danes ne nameravajo pustiti točk v Dobovi. V 7. minuti je na semaforju kazalo 0:4. Prvi zadetek je Rudolf Zvonimir Šafranko za Dobovčane na srečanju dosegel šele minuto kasneje. Trebanjci so tudi v nadaljevanju uspešno držali prednost, ki se je gibala med tremi in petimi zadetki, na odmor pa odšli z izidom 12:16.

Tempo igre v drugem polčasu je bil v uvodnih desetih minutah enak prvemu. Trebanjski levi so po uspešno zaustavljenem strelu Aljoše Čudiča in zadetku Gašperja Horvata v 41. minuti uspeli priti do takratne najvišje prednosti šestih zadetkov (17:23). Moštvo Uroša Zormana je nadaljevalo v takšnem ritmu, kasneje povišalo prednost že na sedem zadetkov, obračun pa na koncu zanesljivo dobilo z 29:35.

Filip Glavaš, igralec RK Trimo Trebnje:
“Vedeli smo, da nas v Dobovi čaka težko delo. Mi smo v tekmo krenili resno, korektno odigrali srečanje in z odliko slavili.”

Naslednji obračun sledi že prihodnji petek, ko se bodo rokometaši Trima in SVIŠ-a ob 19:00 udarili na prvem sosedskem derbiju v novi tekmovalni sezoni. 

LIGA NLB, 2. KROG:
Sobota, 18. septembra, ob 19:00 (Športna dvorana Dobova):

MRD Dobova – RK Trimo Trebnje 29:35 (12:16)
MRD Dobova: Husejnović, Blaževič; Šafranko 11 (6), Rantah 5, Mladkovič 4, Dragan 4, Kozolić 2, Glogovšek 1, Bošnjak 1 (1), Mijušković 1, Šukić, Abramović, Mlakar, Kamnikar, Matjašič, Kučič; Trener: Damjan Radanovič.
RK Trimo Trebnje:
Ristanović, Čudič; Jovičič 1, Višček 2, Horvat 3, Didovič 1, Stanojević 3, Ončev 3, Kotar 4, Potočnik 4, Udovič 4, Grbić, Cirar, Glavaš 8, Florjančič, Ćorsović 2; Trener: Uroš Zorman.

SE VIDIMO NA DERBIJU!

Deli :