Novice

Zmaga proti NEXE-ju obeta

Trebanjski rokometaši so na šesti pripravljalni tekmi pred pričetkom nove tekmovalne sezone gostovali v Zaprešiću in ugnali hrvaškega podprvaka NEXE-ja iz Našic z rezultatom 28:33 (17:19), zato tako minimalni poraz proti Zagrebu, kot včerajšnja zmaga z Našičani, zelo obetata na dobro formo v ekipi, pred uvodno evropsko preizkušnjo na Portugalskem.

Trebanjski levi so v dosedanjem pripravljalnem obdobju odigrali šest pripravljalnih tekem. Prvo so odigrali v Kranjski Gori proti Škofljici in jo zanesljivo ugnali, nato slavili še proti Dobovi in Ferlachu, medtem ko novomeški Krki ter PPD Zagrebu morali priznati premoč. Včeraj je četa Uroša Zormana gostovala v Zaprešiću in prikazala zelo dobro igro proti NEXE-ju ter ga ugnala z 28:33 (17:19).

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

»Vedeli smo, da je NEXE zelo kvalitetna ekipa in v tekmo krenili resno ter osredotočeno. Na koncu smo zasluženo slavili in kar je najpomembnejše, smo dokazali, da se lahko z vsemi enakovredno kosamo,« je po tekmi dejal bosanski ostrostrelec Dino Hamidović.

Ekipo že čez teden dni čaka odhod na Portugalsko v Lizbono, kjer se bodo v soboto udarili z Belenensesom, ki velja za najboljše četrto moštvo minule sezone portugalskega prvenstva. »Zagotovo nas čaka zahteven nasprotnik, saj vemo, da so Portugalci v rokometnem vzponu. Kljub temu se bomo maksimalno pripravili na Belenenses in verjamem, da lahko izvlečemo pozitiven rezultat,« dodaja Hamidović, ki je v vrata hrvaškega podprvaka poslal tri žoge.

PRIPRAVLJALNA TEKMA:
Sreda, 19. avgusta, ob 18.00 (Zaprešić):
RK NEXE Našice – RK Trimo Trebnje 28:33 (17:19)
RK NEXE Našice:
Mileta 2, Mrđenović, Barišić-Jaman 2, Dumančić 1, Car, Buvinić 2, Radovanović, Vida 2, Severac 3, Pešić 3, Rodin 1, Bakić 3, Jaganjac 6, Pribetić 3; Trener: Hrvoje Horvat.
RK Trimo Trebnje: Tomić, Brana (1 zadetek); Rašo, Grojzdek 2, Kamnikar, Didovič 3, Dular, Dobovičnik 4, Florjančič 1, Hamidović 3, Kotar 1, Potočnik 5, Udovič, Grbić 3, Cirar 10; Trener: Uroš Zorman.