preloader

.. loading ..

19 aprila, 2024 0 Comments

Zmaga je ostala doma

Trebanjski rokometaši so se v tekmi 23. kroga lige NLB pomerili z ekipo RD Koper. Tekmo so odigrali suvereno in tako z rezultatom 30:23 (17:11) v svoj izkupiček dodali novi dve točki.

Če smo glede na tekmo, ki sta jo omenjeni ekipi v okviru Pokala Slovenije za moške odigrali pred natanko dvema tednoma, pričakovali izenačen boj do zadnje minute, so tokrat trebanjski levi vzeli žogo v svoje roke. Precej izenačen rezultat smo lahko spremljali do 14. minute srečanja, nato so domači rokometaši v 16. minuti, z golom Jana Jurečiča, povedli za 4 zadetke in nato prednost le še povečevali. S premišljeno in potrpežljivo igro v napadu ter po dveh zaporednih obrambah domačega vratarja Aljoše Čudiča, so do 20. minute prednost povečali na 6 zadetkov, ki so jo uspeli zadržati do konca 1. polčasa, ki se je zaključil z rezultatom 17:11.

Kljub lepi prednosti levjesrčni tudi v drugi polovici srečanja niso popuščali. Ob bučni podpori s tribun in ob spremljavi navijaških bobnov so prikazali organizirano igro v napadu, ki so jo začinili z domiselno izpeljanimi akcijami. Razpoloženi vratar Tin Herceg jim je s svojimi obrambami pomagal do uspešno izvedenih protinapadov. Prednost iz prvega polčasa so do konca tekme še povečali. Ob zadnjem sodnikovem pisku je bil na semaforju rezultat 30:23.

Za igralca tekme je bil z devetimi zadetki izbran Jan Jurečič.

Naslednji konec tedna se trebanjski rokometaši odpravljajo na gostovanje k sosedom, pomerili se bodo namreč z ekipo RK Sviš Ivančna Gorica.

Izjavi Jake Moljka in Jana Jurečiča po odigrani tekmi:

Jaka Moljk (RD Koper): Pred današnjo tekmo smo se zavedali, da Trebanjci veljajo za favorita srečanja ter da se bodo na nas dobro pripravili. To so pokazali že v prvem polčasu tekme in si v prvih tridesetih minutah priigrali 6 golov prednosti. V začetku drugega polčasa Trebanjcem ni uspelo prednosti še zvišati, vendar se tudi mi nismo uspeli približati na manj kot 5 zadetkov. Po menjavi naše obrambe je igra bolj stekla domačim, ki so na koncu slavili z rezultatom 30:23.

Jan Jurečič (RK Trimo Trebnje): Danes smo s pravim pristopom in motivacijo tekmo pripeljali do konca tako kot znamo. Na nasprotnika smo se dobro pripravili in to pokazali že v začetku tekme. V prvem polčasu smo si že priigrali šest zadetkov prednosti, ki smo jo v drugem delu drugega polčasa uspeli še povišati. Dve točki sta tako po dobri predstavi ostali doma.

Deli :