preloader

.. loading ..

10 septembra, 2022 0 Comments

Za začetek sezone dvoboj z Dobovo

Z včerajšnjim dnem so ponovno oživele rokometne dvorane. Začetek sezone 2022/23 sta začinili tekmi med povratnikom med rokometno elito, novomeško Krko, in branilci naslova Celjani, v prestolnici pa sta se srečali ekipa Slovana in gosti iz Škofje Loke. Na obeh srečanjih so bili srečnejši in spretnejši gostujoči rokometaši. Aktualni državni prvaki so  s težavo odnesli dve točki z Dolenjske, slovanovci pa so morali priznati premoč gostom RD Urbanscape Loka. Na svoje prve točke nestrpno čakajo tudi naši levjesrčni rokometaši. Prvo priložnost bodo dobili že drevi na obračunu v gosteh proti MRD Dobova.

Varovanci trenerja Uroša Zormana novega tekmovalnega obdobja niso začeli po svojih željah. V trebanjski ekipi namreč ostaja grenak priokus, ki ga je pustila zapravljena priložnost s kvalifikacijske tekme proti Kristianstadu na Švedskem, ki bi zagotovila mirnejši spopad za nadaljnje boje v evropskem tekmovanju tudi v domači dvorani. Prav zato so naši fantje svoje misli konkretno preusmerili v državno prvenstvo.

David Didovič bo v trebanjskem dresu igral že 4. sezono. FOTO: Borut Dvornik

Kot rečeno, bodo Trebanjci gostovali pri sedmouvrščeni ekipi v lanski sezoni Lige NLB, pri MRD Dobova. Gre za tradicionalno neugodnega nasprotnika, ki se je marsikdaj zelo uspešno postavljala po robu favoriziranim ekipam. Marsikatera se je z njimi v spopadu za točke tudi opekla. Trimovci kljub temu seveda ciljajo na zmago, čeprav se zavedajo, da Dobovčani na domačih tleh točk ne bodo oddali zlahka.

David Didovič, RK Trimo Trebnje:

“Sezona se začenja tako kot vsaka prejšnja. Po porazu v kvalifikacijah za skupinski del Evropske lige jo hočemo odpreti z zmago. Vemo, da bo tekma težka, saj se bomo za dve točki borili na njihovem terenu, ampak mi smo pripravljeni, zato gremo v tekmo z vsemi našimi močmi.”

Obračun med Dobovčani in Trebanjci se bo začel danes ob 19. uri v športni dvorani Dobova. Naši rokometaši si želijo, da jih tam z glasnim navijanjem podprete v čim večjem številu. Obračun si sicer lahko ogledate tudi z domačega kavča, saj se obeta neposreden prenos tekme preko Youtube kanala Rokometne zveze Slovenije RZS TV.

Naj tudi v Vas bije levjesrčno srce!

 

Deli :