preloader

.. loading ..

23 marca, 2022 0 Comments

Veliko #levjesrce prekratko na izjemnem spektaklu

Izjemni spektakel v trebanjski športni dvorani med trebanjskimi levi in celjskimi rokometaši, ki je odločal o potniku na finalni turnir pokala Slovenije, se je po napeti končnici končal z zmago Celjanov (23:24).

Vrhunski spektakel je bil poln vroče krvi. V prvem polčasu smo videli kar dva kartona, izjemno atmosfero na tribunah ter poškodbo Marka Kotarja, ki je skozi celotno srečanje pokazal pravo #levjesrce in ekipi pripomogel po najboljših močeh vse do konca obračuna.

Na FINAL 4 potujejo Celjani

Trebanjski levi so obetavno odprli četrtfinale pokala Slovenije proti celjskim rokometašem. Uvodna prednost s 3:0 je nakazala, da nas danes v Trebnjem čaka pravi spektakel. Domači rokometaši so enakovredno merili tempo igre s Pivovarji skozi celotno prvo polovico tekme. Ob strelu s sedmih metrov, v 18. minuti, pri rezultatu 8:8, je bil Vid Miklavec zaradi neposrednega strela vratarju v glavo, predčasno končati srečanje. Trebanjci so še naprej ohranjali mirno glavo, ob koncu prvega dela pa je na parketu kar zavrelo. V zadnji minuti srečanja je Matic Suholežnik zaradi udarca Marka Kotarja v obraz prejel rdeči karton, Kotarja pa je odlična zdravniška služba med polčasom (15:14) uspela pripraviti za drugi del tekme.

Pestro dogajanje v drugem polčasu je prineslo napeto igro gol za gol. Trebanjski levi so si z zaustavljenimi streli Aljoše Čudiča nekajkrat uspeli zagotoviti prednost do treh zadetkov, kar je pripeljalo do napete končnice. V slednji so si Celjani tesno uspeli priigrati zmago (23:24) ter se prebili na finalni turnir pokala Slovenije.

Aljoša Čudič, vratar RK Trimo Trebnje:
“Na koncu smo bili za en gol prekratki. Čestitke celotni ekipi za pravo borbo. Na koncu se nam na žalost ni izšlo. V pokalnem tekmovanju odloča ena tekma, a vse misli sedaj usmerjamo v domače prvenstvo. Že v soboto gremo po zmago proti Koprčanom na domačem parketu.”

POKAL SLOVENIJE, ČETRTFINALE:
Sreda, 23. marca, ob 18:30 (Športna dvorana Trebnje):

RK Trimo Trebnje – RK Celje Pivovarna Laško 23:24 (15:14)
RK Trimo Trebnje: Čudič 12 obramb, Brana; Jovičič 1, Višček 1, Horvat, Didovič 1, Radojković 6 (1), Ončev, Kotar 4, Lazarevski, Potočnik, Udovič 1, Cirar 7 (4), Miklavec, Florjančič, Ćorsović 2; Trener: Uroš Zorman.
RK Celje Pivovarna Laško: Bojić 2 obrambi, Gaberšek 4 obrambe; Strmljan, Terzić 2, Mazej 1, Belej, Razgor, Cokan 12 (5), Poteko 1, Ivanković, Čepić, Kodrin 1, Žabić 1, Mlakar, Vlah 4, Suholežnik 2; Trener: Alem Toskić.

Deli :