Novice

V RK Trimo Trebnje prihaja otrok Vardarja iz Skopja

Trebanjski levi bodo v prihodnji sezoni krenili z novo okrepitvijo na položaju srednjega in levega zunanjega. Konkurenco na omenjenih pozicijah bo v naslednjih treh letih zaostril nekdanji mladi makedonski reprezentant in otrok tamkajšnjega velikana Vardarja iz Skopja, Toše Ončev. V Trebnje prihaja iz vrst makedonskega prvoligaša Rabotničkega, pred leti  pa je igral s številnimi svetovnimi zvezdniki in pod taktirko takratnega Vardarjevega stratega, Raula Gonzaleza. 

Toše Ončev je rokometno pot začel v Skopju, pri tamkajšnjemu serijskemu prvaku Vardarju. Prve minute v članski konkurenci je dobil v sezoni 2015/2016, in sicer v njegovi drugi ekipi. Uspešno se je razvijal v drugem moštvu, nekajkrat zaigral celo za prvo zasedbo, skupaj s številnimi svetovnimi rokometnimi zvezdniki, prav tako redno pa branil barve mlade makedonske izbrane vrste. Perspektivni štiriindvajsetletnik ima kar nekaj mednarodnih izkušenj, saj se je na tuji sceni dokazoval v Grčiji in Franciji. Letos ima pri domačemu prvoligašu Rabotničkemu zares odlično sezono, saj je v dvajsetih odigranih tekmah dosegel kar 208 zadetkov in bil prepričljivo najboljši strelec letošnjega makedonskega prvenstva, s trebanjskim klubom pa je sklenil triletno pogodbo.

Pred dnevi se je znašel na seznamu članske makedonske reprezentance, ki jo v prihodnjih dneh, pod taktirko selektorja Kirila Lazarova čakata dve prijateljski tekmi s Srbijo.

Toše Ončev, nova okrepitev RK Trimo Trebnje:
“Ponosen sem, da bom v prihodnjih treh letih branil barve trebanjskih levov. Veselim se sodelovanja z rokometno legendo, Urošem Zormanom in verjamem, da lahko v prihodnosti naredimo zares odlično zgodbo.”

OSNOVNI PODATKI:
IME IN PRIIMEK: Toše Ončev
POZICIJA: Srednji zunanji/levi zunanji
DATUM ROJSTVA: 27. 12. 1996
VIŠINA/TEŽA: 187 cm/85 kg
DRŽAVLJANSTVO: Severna Makedonija
DOSEDANJI KLUBI: RK Vardar Skopje (-2018), RK Pelister (2017-2018), CO Vernouillet (2018-2019), Saint-Marcel Verdnon (2019), A.O Faiakas Kerkyra (2020), RK Rabotnički (2020-2021), RK Trimo Trebnje (2021-).