Novice

Urban Levičar novinec v mladinski ekipi

V novi sezoni bo mladinsko ekipo RK Trimo Trebnje vodil članski kondicijski trener Tim Butkovec, ki bo po novem lahko računal tudi na dva novinca med vratnicama – Aljažem Vovkom iz Metlike in perspektivnim Urbanom Levičarjem. Slednji bo priključen tudi treningom prvega moštva.

Levičar je prve rokometne korake naredil pri Krškemu, nato kot velik potencial odšel v Celje Pivovarno Laško, v minuli sezoni pa nabiral prve članske izkušnje pri Dol TKI Hrastniku. Od letošnje sezone je priključen treningom članske ekipe, kjer lahko s trdim delom in željo dobi priložnost. Po novem bo skupaj z Miho Gabercem in Aljažem Vovkom iz Metlike tvoril vratarski trio.

Urban Levičar, vratar RK Trimo Trebnje:
»Od nekdaj sem vedel, da je RK Trimo Trebnje klub, kjer se trenira in igra na visoki ravni. Povabilo, da zaigram tukaj, sem z veseljem sprejel. Pod vodstvom Uroša Zormana smo s soigralci zagreti za delo, z vratarskim trenerjem Davidom Imperlom pa sva že sodelovala, zato bo ponovno užitek sodelovati z osebo, ki ima veliko znanja ter izkušenj. Gremo Trimo!«

Čeprav sta Aljaž Vovk in Urban Levičar novinca v mladinski ekipi trebanjskih levov, pa vodstvo kluba še naprej vzdržuje politiko kadrovanja, da so domači igralci prioriteta. Hkrati želi klub v nekaj letih ustvariti stabilno in močno rokometno akademijo, ki ne bo v ponos le Dolenjski, temveč celotni širši regiji.

OSNOVNI PODATKI: Urban Levičar
DATUM ROJSTVA: 9.5.2001
POZICIJA:
Vratar
DOSEDANJI KLUBI:
RK Krško (-2018), RK Celje Pivovarna Laško (2018-2020), RK Dol TKI Hrastnik (2019-2020), RK Trimo Trebnje (2020-).

Aljaž in Urban, dobrodošla v RK Trimo Trebnje!