preloader

.. loading ..

15 maja, 2023 0 Comments

Trimovcem spodrsnilo v Velenju

V Velenju se je v okviru 24. kroga Lige NLB odigrala izjemno pomembna rokometna tekma med domačo ekipo RK Gorenje Velenje in našo zasedbo RK Trimo Trebnje. Tekma je bila ključnega pomena za uvrstitev na 2. mesto na lestvici državnega rokometnega prvenstva, zato so bili igralci obeh ekip zelo motivirani in odločeni, da osvojijo pomembno zmago. To so na koncu osvojili domači rokometaši, ki so bili pretrd oreh za naše leve (30:36).

Trebanjski levi so se s težavo spopadali z velenjsko čvrsto obrambo. FOTO: Gašper Ogrinc

Domači rokometaši so tekmo odprli bolje in že v prvem polčasu povedli s prednostjo 3 zadetkov, vendar je Trimo prednost uspel zmanjšati na -2. Trebanjski rokometaši so bili v prvem polčasu sicer zelo aktivni, a so se soočali z odlično obrambo Velenja. Tekma je bila v prvem delu zelo izenačena in napeta, saj so se igralci obeh ekip borili za vsak gol. Ekipi sta se v garderobi po 30 minutah igre odpravili pri rezultatu 14:12.

Največkrat je mrežo Gorenja zatresel Jan Jurečič (6- krat). FOTO: Borut Dvornik

 

 

V drugem polčasu je koncentracija igralcev Trima padla, kar so Velenjčani izkoristili in pobegnili celo na 7 zadetkov prednosti. Številni gledalci so že razmišljali o veliki zmagi domače ekipe, vendar so se trebanjski levi zbrali in začeli z napadi. Kljub temu, da so se soočali z odlično obrambo Velenja, so trimovci vztrajali in uspeli zmanjšati zaostanek na 4 zadetke, a to ni bilo dovolj za preobrat v Rdeči dvorani . Zmaga in posledično tudi 2. mesto sta zasluženo pripadla rokometašem Gorenja. Ti so slavili z rezultatom 30:26.

 

Staš Slatinek-Jovičić, RK Trimo Trebnje:

“Že od samega začetka tekme so si Velenjčani bolj želeli zmage. Mi smo že v uvodnih minutah bili zelo medli. Mislim, da je danes pretehtala želja in srce domačinov, ki so na koncu tudi zasluženo slavili.”

 

RK Trimo Trebnje: A. Čudić ( 1 obramba), M. Grčo (1 obramba), S. Slatinek-Jovičić (4), L. Višček, G. Horvat, D. Didovič, J. Jurečič 6, M. Radojković, M. A. Pipp 3, M. Kotar 3, G. Potočnik, V. Miklavec 2, L. Grbić 2, F. Glavaš 1, K. Krešić 2, M. Ćorsović 3

Strokovni štab: U. Zorman (glavni trener), M. Mežnaršič (pomočnik glavnega trenerja), R. Ristanović (vodja moštva), R. Slobodnik (fizioterapevt)

Deli :