preloader

.. loading ..

10 decembra, 2022 0 Comments

Trimo z zmago iz Kopra

Trebanjski levi so si s petkovo zmago proti RD Koper zagotovili pomembni 2 točki v državnem prvenstvu in se za kratek čas vrnili na vodilno mesto prvenstvene lestvice. Obračun, ki se je odvijal v Areni Bonifika, se je pred kamerami Sportkluba končal z zmago naših rokometašev z rezultatom 24:29.

Zmaga v Kopru je levom prinesla novi pomembni 2 točki. FOTO: Gašper Ogrinc

Da se z Obale ne bo lahko vrniti z zmago, so nakazovali že rezultati Koprčanov, ki so v preteklih kolih namučili svoje tekmece. Tako so tudi Trimovci morali prikazati precej znanja in spretnosti, da so po koncu srečanja parket zapustili z nasmehom na obrazu.

Dvoboj v koprski Bonifiki je bil izenačen le v uvodnih dveh minutah, nato pa so levi gostiteljem ušli na 2:7 in tako gostiteljem jasno pokazali, da so na gostovanje prišli le z enim ciljem – po zmago. Po zadetku Slatinek Jovičiča je prednost trimovcev v 20. minuti znašala 6 golov (7:13). Žal so spet proti koncu prvega polčasa sledile črne minute. Očiten padec koncentracije tako v napadu kot tudi v obrambi je gostiteljem ponudil priložnost, da so se z delnim rezultatom 4:0 našim rokometašem približali na samo 2 zadetka zaostanka (12:14), rezultat ob polčasu pa je postavil Slatinek Jovičič (12:15).
V začetnih minutah drugega polčasa so gostitelji Trebanjcem še dihali za ovratnik. Sledili so trije hitri zadetki na strani trimovcev, s katerimi so si ustvarili ugodno prednost, ki so jo v izdihljajih tekme povišali tudi na +6, končni rezultat na semaforju pa je kazal 24:29.

Pri naših rokometaši se je 7 8 zadetki izkazal F. Glavaš. pri gostiteljih pa je s 6 goli izstopal Andraž Kete. Za igralca tekme je bil proglašen Vid Miklavec.

Uroš Zorman, glavni trener RK Trimo Trebnje:

“Čestitke našim fantom. Odigrali so zelo osredotočeno, maksimalno borbeno in željno. Z vročega gostovanja, na katerem bodo imele vse ekipe še velike probleme, smo odnesli dve točki.”

RK Trimo Trebnje: M. Grčo (4 obrambe), A. Čudič (5 obramb), M. ĆorsovićG. Horvat, S. Slatinek Jovičič (4), F. Glavaš (8), L. Višček, D. Didovič (2), L. Grbič (4), G. Potočnik (1), K. Krešić, V. Miklavec (4), M. Kotar, M. Ivanović (2), M. Radojković (2), J. Jurečič (2), M. A. Pipp

Strokovni štab: U. Zorman (glavni trener), M. Mežnaršič (pomočnik glavnega trenerja), R. Ristanović (vodja moštva), R. Slobodnik (fizioterapevt)

Zadnjo tekmo v letošnjem koledarskem letu bodo rokometaši RK Trimo Trebnje odigrali 16. decembra, ko bodo v domači dvorani OŠ Trebnje v 13. krogu gostili ekipo RD LL Grosist Slovan.

Deli :