Novice

Trebanjski levi za uvod evropske sezone na Portugalsko

Rokometaši RK Trimo Trebnje bodo v prihodnji sezoni po desetih letih igrali v evropskih tekmovanjih, tokrat pa jih čaka nastop v EHF ligi. Današnji žreb je določil, da se bodo trebanjski levi v 1. krogu kvalifikacij EHF lige udarili z Belenensesom.

Trebanjci bodo evropsko sezono pod taktirko Uroša Zormana pričeli že zadnji vikend v mesecu avgustu. Današnji žreb 1. kroga kvalifikacij za EHF ligo na Dunaju je določil, da trebanjske leve čaka zahtevno gostovanje na Portugalskem pri tamkajšnjem prvoligašu Belenensesu. Slednji je letošnjo sezono končal na četrtem mestu portugalskega prvenstva.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
»Občutki po žrebu so zanimivi, saj smo sicer dobili težko gostovanje, ki je praktično na drugem koncu Evrope. Treba je gledati naprej in se samo osredotočiti na uvodno evropsko tekmo, ki bo za nas zelo pomembna. Menim, da je vsak tekmec v EHF ligi premagljiv in ne glede na vse, bomo v tekmo krenili na zmago. Zdaj pa je samo potrebno narediti načrt, kako zaradi situacije s koronavirusom priti na Portugalsko.«

EHF LIGA – 1. KROG KVALIFIKACIJ:

29./30. avgust:
Club Futbol de Belenenses – RK Trimo Trebnje

5./6. september:
RK Trimo Trebnje – Club Futbol de Belenenses