preloader

.. loading ..

20 julija, 2021 0 Comments

Trebanjski levi za uvod evropske sezone na Dansko

Pred rokometaši trebanjskega Trima je zanimiv začetek nove tekmovalne sezone. Začeli jo bodo že konec meseca avgusta, in sicer v 1. kvalifikacijskem krogu za preboj v skupinski del EHF Lige. Današnji žreb na Dunaju je določil, da zadnji avgustovski vikend prinaša obračun z danskim TTH Holstebrom

Evropska rokometna zveza je danes opravila žreb za 1. kvalifikacijski krog drugega najkakovostnejšega evropskega tekmovanja. V skupinski del se je predčasno uvrstil aktualni državni prvak RK Gorenje Velenje, medtem ko bodo trebanjski in celjski rokometaši evropsko sezono pričeli že v 1. kvalifikacijskem krogu.

Prva tekma bo na sporedu v soboto ali nedeljo, 28./29. avgusta, povratna tekma pa sledi teden dni kasneje.

Današnji žreb je aktualnim državnim podprvakom namenil neugodno dansko zasedbo TTH Holstebro, ki je v minuli sezoni danskega prvenstva zasedla četrto mesto.

Izbranci trenerja Uroša Zormana so v lanski sezoni naredili zares odličen rezultat na evropskem zemljevidu. V 1. krogu so uspešno odpravili portugalsko zasedbo Belenensesa, v 2. krogu premagali madžarski Balatonfuredi, v skupinskem delu pa proti Rhein-Neckar Lownu, Kadettnu Schaffhausnu, Grundfos Tatabanyi, Eurofarmu Pelisterju ter danskemu GOG-u zabeležili tri zmage.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
»Letos nas zagotovo čaka zelo pestra sezona. Danski TTH Holstebro je ekipa, vredna spoštovanja, mi pa se bomo nanj v pripravljalnem obdobju dobro pripravili in trebanjske barve poskušali čim bolje zastopati na evropskem parketu.«

EHF LIGA, 1. KROG KVALIFIKACIJ:
PRVA TEKMA:
28. ali 29. avgusta (Trebnje):
RK Trimo Trebnje – TTH Holstebro

POVRATNA TEKMA:
4. ali 5. septembra (Danska):
TTH Holstebro – RK Trimo Trebnje

Deli :