preloader

.. loading ..

23 aprila, 2021 0 Comments

Trebanjski levi z odliko na Kodeljevem

Trebanjski rokometaši na reprezentančni premor odhajajo z novo zmago. Na Kodeljevem so novince ugnali z 29:38 (14:20), zdaj pa bodo en teden premora izkoristili za pripravo na naslednjega tekmeca – Celje Pivovarno Laško.

Trebanjski levi so gostovanje na Kodeljevem pričeli sijajno. V uvodnih štirih minutah so povedli z izidom 1:4 in ohranjali uspešen rezultatski ritem. Prednost se je večinoma gibala med dvema in petimi zadetki, v 27. minuti je Lan Grbić zadel že za +7 (12:19), ob polčasu pa je na semaforju kazalo 14:20 za goste.

V uvodnem delu druge polovice tekme se je domače moštvo približalo na +5 (16:21), a trebanjski rokometaši niso dopustili manjšega zaostanka. Še naprej so diktirali tempo in vodstvo postopoma stopnjevali. V zaključku tekme so na parket stopili prav vsi levi, srečanje pa je četa Uroša Zormana dobila z rezultatom 29:38.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
“Čestitke LL Grosist Slovanu za korektno odigrano tekmo. Lepo se je bilo vrniti na Kodeljevo, kjer smo prišli do pomembne zmage. Pred nami je reprezentančni premor, ki ga bomo čim bolje izkoristili za pripravo na zaključek sezone.”

Na sporedu je reprezentančni premor, tekom katerega se bosta med drugim udarili tudi Turčija (Ozgur Sarak) in Slovenija (Rudi Slobodnik, Gregor Potočnik), Mihajlo Radojković pa bo s Srbijo gostoval v Grčiji.

LIGA NLB, 23. KROG:
Petek, 23. aprila, ob 18:30 (ŠD Kodeljevo, Ljubljana):

RD LL Grosist Slovan – RK Trimo Trebnje 29:38 (14:20)
RD LL Grosist Slovan: Gošić, Selakovič; Soršak, Serdinšek-Ekart, Dragar 1, Tufegdžić 2, Topolovec 4, Svečko 3, Lipovac 1, Perić 1, Žurga 3, Lešek, Martinović 8, Miha Kotar, Sankovič 6, Turnšek; Trener: Aleš Repina.
RK Trimo Trebnje:
Tomić 8 obramb, Brana 6 obramb; Rašo 6, Višček 1, Didovič 2, Grojzdek, Radojković 2, Dobovičnik 2, Cingesar 3, Hamidović 4, Sarak, Marko Kotar, Potočnik 4, Grbić 4, Cirar 4, Florjančič 6; Trener: Uroš Zorman.
IGRALEC TEKME: Luka Florjančič (RK Trimo Trebnje) – 6 zadetkov

Deli :