preloader

.. loading ..

13 oktobra, 2020 0 Comments

Trebanjski levi ugnali tudi Gorenje Velenje

Rokometaši RK Trimo Trebnje so se na tekmi 6. kola Lige NLB udarili z Gorenjem Velenjem in ga po borbeni končnici tesno premagali z 29:28 (14:17). Izbranci Uroša Zormana ostajajo stoodstotni tudi po peti prvoligaški tekmi.

RK Gorenje Velenje je sezono pričelo zelo dobro, in sicer s trojčkom zmag (Ljubljana, LL Grosist Slovan, Slovenj Gradec), vendar prejšnji teden preživelo v desetdnevni karanteni. Kljub temu vedno velja za zahtevnega in neugodnega tekmeca, kar je pokazal tudi danes, a Trebanjci so z borbenim koncem slavili peto zaporedno prvenstveno zmago.

Slab začetek, boljši konec

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Trebanjski rokometaši so v tekmo krenili zaspano. Kljub uvodnima dvema goloma rekonvalescenta Ozgurja Saraka, jim na parketu ni steklo. Velenjčani so pridno izkoriščali tehnične napake in z delnim izidom 0:5 v 13. minuti vodili za +5 (3:8). V nadaljevanju je domača ekipa prikazala boljšo igro in se v 20. minuti po zadetku Rašota približala na -1 (9:10), vendar gostje se ponovno niso predali in z boljšo igro v končnici, odšli na odmor z vodstvom treh zadetkov (14:17).

V drugem polčasu je Gorenje držalo vodstvo med enim in tremi goli, v zadnjih petnajstih minutah pa se je začela trebanjska prevlada. Trebanjski levi so stalno pritiskali na velenjski zasedbo, z nekaj zaustavljenimi streli Urha Brane tudi povedli in tekmo tesno dobili z 29:28.

Najboljši strelec trebanjskega Trima je bil s šestimi goli Gal Cirar, pri Gorenju pa je desetkrat zadel Domen Tajnik. Trebanjske leve že v petek čaka gostovanje pri Butan Plin Izoli, v nedeljo pa odhod proti nemškemu Mannheimu, kjer se bodo v torek pomerili z Rhein-Neckar Lowenom.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
»Za nami je izjemno naporna tekma. Tekmo smo začeli slabo, a v končnici z borbenostjo dobili. Čestitke fantom za borbo in Gorenju za korektno tekmo. Čez nekaj dni je na sporedu težko gostovanje, na katerega se bomo čim bolje pripravili.«

Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje:
»Prvi polčas smo odigrali zelo dobro, nato pa je Trimo več igralo na moč in uspelo slaviti. Mi smo izgubili tudi nekaj žog, Trimu pa čestitam za zmago.«

LIGA NLB, 6. KROG:
Torek, 12. oktobra, ob 17.30 (Športna dvorana Leona Štuklja, Novo mesto):

RK Trimo Trebnje – RK Gorenje Velenje 29:28 (14:17)
RK Trimo Trebnje: Brana 7 obramb, Tomić 4 obrambe; Rašo 4, Didovič, Grojzdek, Dobovičnik 1, Cingesar 2, Hamidović 5 (2), Sarak 2, Kotar 2, Potočnik 3, Kmet, Udovič, Grbič 2, Cirar 6, Florjančič 2; Trener: Uroš Zorman.
RK Gorenje Velenje:
Panjtar, Taletovič; Tajnik 10 (4), Pajt 4, Velić, Starc, Miklavčič 2, Drobež, Komar, Lončar, Sokolič 2, Grmšek 2, Predović, Miha Kavčič 3, Aleks Kačič 5, Ravnikar; Trener: Zoran Jovičič.đ

FOTOGALERIJA DANAŠNJE TEKME:

Deli :