preloader

.. loading ..

29 maja, 2021 0 Comments

Trebanjski levi tudi uradno državni podprvaki!

Sezona 2020/2021 je tudi uradno končana. Trebanjski levi so z zmago nad Dobovo prvič postali državni podprvaki v zgodovini kluba in prišli do največjega klubskega uspeha! 

Moštvo Uroša Zormana se je s tekmo proti Dobovi dokončno poslovilo od domače publike. Moštvo je za naslov državnega podprvaka, ki velja za največji uspeh v klubski zgodovini, trdo garalo skozi celotno sezono. Potrebno je bilo ogromno odrekanja, zmagovalne miselnosti in opravljenih napornih treningov. Celotna ekipa je verjela v uspeh, danes pa naslov državnega podprvaka tudi uradno potrdila, hkrati pa si zagotovila igranje v skupinskem delu EHF Lige.

Drugo mesto roma v Trebnje

Dobova se je tudi tokrat izkazala za zelo zahtevnega tekmeca. Tekmo je odprla z vodstvom 0:2 in v celotnem prvem polčasu dobro sledila tempu igre. V nadaljevanju je še nekajkrat izenačila, a domače moštvo je ohranjalo prednost, na odmor pa odšlo z izidom 14:14.

V drugem polčasu so gostitelji še povečali tempo igre in takoj na začetku povišali prednost na +3 (18:15). Trebanjska vrata je zadnjih 30 minut v letošnji sezoni branil Urh Brana in zaustavil kar nekaj pomembnih strelov na poti do zmage (31:25), s katero so trebanjski levi slavili prvi naslov državnega podprvaka v zgodovini kluba.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
“Izjemno sem ponosen na igralce in celoten strokovni štab, ki je v tej sezoni dihal kot eno in verjel, da nam lahko uspe. Naslov državnega podprvaka, ki je največji uspeh v zgodovini kluba, je rezultat dobrega dela v tej sezoni.”

FANTJE, HVALA IN SREČNO!

Po koncu sezone se od trebanjskega dresa poslavlja šesterica igralcev. Igralsko pot bodo drugje nadaljevali vratar Aleksandar Tomić, levokrilni igralec Darko Cingesar, organizator igre Leon Rašo, levi zunanji Dino Hamidović ter levoroka Ozgur Sarak in letos posojeni član Dobove – Dean Šešić. Fantje, hvala in srečno!

LIGA NLB, 26. KROG:
Sobota, 29. maja, ob 17:30 (Športna dvorana Trebnje):

RK Trimo Trebnje – MRD Dobova 31:25 (14:14)
RK Trimo Trebnje: Tomić 6 obramb, Brana 5 obramb; Radojković 5, Cirar 7 (1), Kotar, Udovič, Cingesar 2, Rašo 4 (3), Potočnik 2, Didovič 3, Florjančič 1, Sarak 1, Ropič, Grbić 5, Grojzdek, Višček; Trener: Uroš Zorman.
MRD Dobova: Leben, Blaževič; Seferović 5, Šešić 4, Mlakar 3 (2), Sintič 3, Jezernik3 (1), Košir 2, Mladkovič 2, Šibanc 1, Dragan 1, Raguž 1, Glaser, Kovačec, Bradeško, Matjašič; Trener: Damjan Radanovič.
IGRALEC TEKME: Gal Cirar (RK Trimo Trebnje) – 7 zadetkov

DRŽAVNI PODPRVAKI V SEZONI 2020/2021: IGRALCI: Aleksandar Tomić, Urh Brana, Miha Gaberc; Uroš Udovič, Luka Florjančič, Darko Cingesar, Matija Pandev, Gregor Potočnik, Dino Hamidović, Žan Grojzdek, Nejc Ropič, Gašper Dular, Leon Rašo, Marko Kotar, Lovro Višček, Alen Čulk, Mihajlo Radojković, Anže Dobovičnik, Ozgur Sarak, Gal Cirar, Jan Kamnikar, David Didovič, Lan Grbić; STROKOVNI ŠTAB: Uroš Zorman, Marko Mežnaršič, David Imperl, Maj Grandovec, Rudi Slobodnik, Tim Butkovec, Dominik Pekeč.

Deli :