Novice

Trebanjski levi teoretično že državni podprvaki

Trebanjski levi so z zmago nad Ormožani (37:28) že teoretično potrdili naslov državnega podprvaka, tekma pa je zaradi poškodbe Uroša Udoviča imela grenak priokus. Kapetan, mi smo s tabo!

Trebanjski levi so z zmago nad Ljubljano zmagovito odprli mesec maj. Do konca sezone jih čakajo še štiri tekme, že prva je bila na sporedu danes. Po Ormožanih bodo zadnjič v tej sezoni igrali na domačem terenu, in sicer proti Slovenj Gradcu. Za konec sledita še gostovanji v Velenju in Škofji Loki. Moštvo, ki ga vodi Saša Prapotnik, je letos igralo v EHF pokalu, levi pa so pokazali #levjesrce ter si z zmago teoretično zagotovili drugo mesto.

Trebanjski rokometaši so z odliko odprli tekmo in uvodoma povedli s 3:0. Prednost so nadzorovali v svojih rokah in ob odmoru vodili s 16:15. Drugi polčas se je četi Uroša Zormana uspelo oddaljiti, pripeljati vodstvo do konca srečanja in slaviti s 37:28. Obračun je imel precej grenak priokus, in sicer se je v drugem delu tekme poškodoval kapetan Uroš Udovič .

Mihajlo Radojković, igralec RK Trimo Trebnje:
“Čestitke fantom za zmago ter navijačem za podporo. Prvi polčas smo odigrali s tremo, v drugem pa pokazali #levjesrce in si teoretično zagotovili drugo mesto. Čakajo nas še tri tekme, ki jih želimo odigrati maksimalno resno. “

Matija Pandev, igralec RK Jeruzalem Ormož:
“Čestitke Trimu za odigrano srečanje. Držali smo se do 40. minute. Trebanjci so se dobro pripravili in potrdili vlogo favorita tudi na igrišču.”

LIGA NLB, ZAOSTALI 7. KROG:
Petek, 13. maja, ob 19:00 (Športna dvorana Trebnje):

RK Trimo Trebnje – RK Jeruzalem Ormož 37:28 (16:15)
RK Trimo Trebnje: Čudič 6 obramb, Ristanović 6 obramb; Jovičič 5, Višček 2, Horvat 1, Didovič 2, Stanojević, Radojković 5, Lazarevski 2, Potočnik 4, Udovič 1, Cirar 1, Miklavec 5, Glavaš 6 (4), Florjančič, Ćorsović 3; Trener: Uroš Zorman.
RK Jeruzalem Ormož: 
Skledar 1 obramba, Balent 3 obrambe; Lesjak, Čudič 5 (2), Voljč, Pungartnik, Žuran 7, Hebar, Šulek 2, Pandev 3, Kosi 7, Krabonja 1, Bogadi 2, Škrinjar 1; Trener: Saša Prapotnik.
IGRALEC TEKME: Vid Miklavec (RK Trimo Trebnje) – 5 zadetkov