Novice

Trebanjski levi remizirali v Zlatorogu

Rokometaši Trima iz Trebnjega so v derbiju 10. kroga Lige NLB prišli do točke v celjskem Zlatorogu (23:23). Z osmimi zadetki se je izkazal hrvaški levičar Filip Glavaš, trebanjski levi pa še naprej ohranjajo mesto v vrhu prvenstvene lestvice.

Trebanjski levi so se v desetem kolu Lige NLB podali na pomembno gostovanje v Celje, ki je eden izmed glavnih konkurentov v boju za vrh prvoligaške lestvice. Pivovarji so pred tekmo imeli stoodstotni rezultatski izkupiček, medtem ko je neporažena trebanjska zasedba v minulem krogu primorala oddati točko Ribničanom. Tokrat se je derbi po napeti končnici končal brez zmagovalca.

Trebanjski levi do remija na derbiju

Celjsko moštvo je tekmo krenilo boljše. Že takoj je po zadetkih Suholežnika in Ivankovića povedlo z 2:0 in držalo tempo v prvem delu igre. Trebanjska zasedba je uspešno sledila tempu igre domačinov. Razpoloženi Filip Glavaš je blestel v prvi polovici srečanja, nekaj pomembnih strelov je zaustavil tudi Aljoša Čudič, rezultat pa se je stalno gibal med neodločenim izidom in dvema goloma celjske prednosti. Ob polčasu je na semaforju kazalo 13:11 za domačine.

V uvodnih minutah drugega polčasa je celjska ekipa držala vodstvo do dveh zadetkov, nato pa sta Čudičeva obramba in Glavašev zadetek v 35. minuti popeljala trebanjske leve do ponovnega izenačenja s 15:15. Sledila je napeta igra gol za gol. V 49. minuti je Filip Glavaš priboril gostom vodstvo in ga ohranjal vse do razburljive končnice. V zadnjih sekundah je točko Celjanom priboril Aleks Vlah in srečanje se je razpletlo s 23:23.

Filip Glavaš, igralec RK Trimo Trebnje:
»Za nami je težka tekma. Vedeli smo, da nas čaka težka tekma v Zlatorogu, a fantom želim čestitati za borbo na parketu. Želimo nadaljevati v visokem ritmu.«

Trebanjski levi imajo pred seboj prost vikend, nato pa sledi domača tekma z MRK Ljubljana.

LIGA NLB, 10. KROG:
Petek, 19. novembra, ob 20:00 (Arena Zlatorog, Celje):
RK Celje Pivovarna Laško – RK Trimo Trebnje 23:23 (13:11)
RK Celje Pivovarna Laško: Vujović 4 obrambe, Bojić; Strmljn 5, Vlah 4, Mazej 3, Mlakar 3, Ivanković 3, Suholežnik 3, Kodrin 1, Dragašević 1, Čepić, Žabić, Razgor, Marguč, Poteko, Terzić; Trener: Alem Toskić.
RK Trimo Trebnje:
Čudič 12 obramb, Ristanović; Glavaš 8 (6), Horvat 6, Radojković 3, Kotar 3, Potočnik 1, Grbić 1, Udovič 1, Jovičič, Stanojević, Ončev, Ćorsović, Didovič, Višček, Florjančič; Trener: Uroš Zorman.
VITATERM IGRALEC TEKME: Filip Glavaš (RK Trimo Trebnje) – 7 zadetkov