Novice

Trebanjski levi remizirali v Kopru

 Moštvo trebanjskih levov je v 14. krogu Lige NLB gostovalo na Obali ter remiziralo z neugodnimi Koprčani. Dolenjci so si priigrali točko z rezultatom 26:26 (14:13).

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Trebanjska zasedba je pred dnevi gostovala v Celju, na vrhu derbije prvenstvene lestvice ter morala priznati premoč aktualnim državnim prvakom z 28:25 (13:11). Zdaj so vse misli usmerjene v zadnji dve tekmi letošnjega koledarskega leta, in sicer gostovanje na Obali ter domačim obračunom proti Mariboru.

Tokrat so Zormanovi fantje pripeljali tekmo do razburljive končnice, a primorali oddati točko neugodnim Koprčanom.

V končnici do točke

Že v uvodni minuti smo videli, da nas danes čaka izjemno napet obračun. Po prvih desetih minutah je na semaforju kazalo 5:7 za trebanjske rokometaše. Ti so enakovredno držali stik z domačini, ki so celotno srečanje veljali za izjemno težkega tekmeca. V 26. minuti je Bor Breznikar popeljal Koprčane v vodstvo s 13:12, ob odmoru pa sta ekipi odšli z izidom 14:13 v korist primorske zasedbe.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Drugi del je prinesel izjemno vročo atmosfero, z veliko dvominutnimi izključitvami. Koper se še ni predal in stalno sledil tempu trebanjske ekipe. Slednja je vseh trideset minut diktirala tempo igre in prednost po nekaj obrambah razpoloženega Urha Brane ohranjala večinoma med enim in tremi zadetki. V zaključku tekme smo spremljali napeto končnico. Nekaj sekund pred sodniškim piskom je domača četa Uroša Rapotca ubranil trebanjski napad ter si priigrala remi s 26:26

Urh Brana, vratar RK Trimo Trebnje:
»Izgubili smo se v napadu. Koprčani so v zadnjih sekundah zadeli odločilni zadetek ter izenačili. Za nami je težka tekma.«

Trebanjski rokometaši se bodo za slovo od leta 2020 udarili še z Mariborčani. Ti bodo na Dolenjskem gostovali v torek, 22. decembra, ob 18.00, s prenosom na Sport Klub 2.

LIGA NLB, 14. KROG:
Sobota, 19. decembra, ob 18.30 (Arena Bonifika, Koper):
RD Koper – RK Trimo Trebnje 26:26 (14:13)
RD Koper: Jelovčan, Logar; Jovičič 10, Dolenc, Žagar 3, Pavlović 6, Poklar 3, Moljk, Smolnik 1, Muminović, Zugan, Sanabor, Marić, Makuc 1, Kete, Breznikar; Trener: Uroš Rapotec.
RK Trimo Trebnje:
Tomić, Brana; Rašo 8, Višček, Didovič 1, Grojzdek, Dobovičnik 3, Cingesar 4, Hamidović, Sarak 3, Kotar 1, Potočnik 2, Udovič, Grbić, Cirar 4, Florjančič; Trener: Uroš Zorman.

NAMENI 0,5% DOHODNINE ZA RK TRIMO TREBNJE: