preloader

.. loading ..

9 februarja, 2021 0 Comments

Trebanjski levi pustili srce na igrišču, a zmaga odhaja v Nemčijo

Rokometaši trebanjskega Trima so na prvi evropski tekmi v letošnjem koledarskem letu zabeležili poraz proti Rhein-Neckar Lownu, a se dostojno upirali nemškemu velikanu, ki ima vsaj 5-krat višji proračun od trebanjskega. 

Trebanjski levi so z odliko odprli prvi del sezone ter na izjemno neugodnem terenu v Prlekiji premagali ormoški Jeruzalem ter na Hardeku prišli do novih dveh točk in utrjenega 2. mesta na prvenstveni lestvici. Danes je bilo na sporedu 7. kolo skupinskega dela EHF Lige, v Hali Tivoli pa je gostoval nemški velikan iz Mannheima ter na koncu slavil z 29:35 (13:19).

Nemci močnejši v Tivoliju

Trebanjski levi so tekmo, kljub velikem spoštovanju tekmeca, odprli z veliko mero motivacije. Na začetku srečanja so celo povedli z 2:0 in nakazali, da tokrat ne bodo lahek zalogaj. Moštvi sta si v nadaljevanju izmenjavali zadetke, kasneje so se Nemci nekoliko oddaljili, a domača ekipa se ni predala. Gostujoče vodstvo se je gibalo med štirimi in šestimi zadetki, ob odmoru pa je na semaforju kazalo 13:19 za Rhein-Neckar Lowen.

Drugi polčas so gostje odprli z ohranjanjem enake prednosti, vendar trebanjski levi še niso rekli zadnje. Stalno so dihali za ovratnik nemškemu velikanu, v 48. minuti pa je Dino Hamidović znižal zaostanek na -4 (20:24). Drugi polčas je ponovno zaznamovalo gibanje nemške prednosti med štirimi in sedmimi goli, tekma pa se je končala z izidom 29:35.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
“Tekma je imela izjemno visok tempo igre. Nemci so igrali izjemno hitro ter kaznovali vsako našo napako, a fante bi pohvalil za borbo in karakter. Čaka nas težak ritem tekem, že v soboto pomemben obračun z Rikom Ribnico.”

Trebanjske leve konec tedna čaka domači obračun z Rikom Ribnico, prihajajoči ponedeljek pa se moštvo Uroša Zormana odpravlja v Švico, kjer jih v torek čaka srečanje s Kadettnom iz Schaffhausna, čez dva dni pa še gostovanje v Nemčiji.

EHF LIGA, 7. KROG:
Torek, 9. februarja, ob 20:45 (Hala Tivoli, Ljubljana):

RK Trimo Trebnje – Rhein-Neckar Lowen 29:35 (13:19)
RK Trimo Trebnje: Tomić 7 obramb, Brana 5 obramb; Rašo, Višček 1, Grojzdek, Radojković 6, Cingesar 1, Hamidović 8, Sarak, Kotar 1, Kamnikar, Potočnik 2, Udovič 4, Grbić 4, Cirar 2, Florjančič; Trener: Uroš Zorman.
Rhein-Neckar Lowen:
Spath 6 obramb, Katsigiannis 3 obrambe, Schmid 3, Gensheimer 5, Kirkelokke 2, Patrail 2, Ahouansou 5, Abutović, Lagergren, Groetzki 7, Gislason 2, Nielsen 2, Nilsson 2, Kohlbacher 5; Trener: Martin Schwalb.

Deli :