preloader

.. loading ..

19 septembra, 2020 0 Comments

Trebanjski levi premagali Riko Ribnico

Drevi smo v Ribnici spremljali napet in atraktiven derbi 3. kola Lige NLB. Slavili so trebanjski levi in vknjižili tretjo zaporedno zmago v prvenstvu ter odlično opravili generalko pred torkovo evropsko tekmo proti madžarskemu Balatonfurediju.

Trebanjski levi so v sezono krenili zelo dobro in na uvodu zabeležili štiri zaporedne zmage (evropski zmagi nad Portugalci, Koper in Jeruzalem Ormož). Tik pred začetkom tekme je klub poskrbel tudi s prestopno bombo in se že za obračun proti Riku Ribnici okrepil s slovenskim reprezentantom Darkom Cingesarjem, ki velja za eno izmed največjih okrepitev v minulem desetletju.

Danes je četa Uroša Zormana slavila prvo zmago v deželi suhe robe po dolgih osmih letih in ohranila stoodstotni izkupiček na prvenstveni lestvici.

Odlična predstava trebanjskih levov v Ribnici

Trebanjci so v tekmo krenili nekoliko v krču. Ribniška zasedba je vsaj v uvodnih minutah pokazala večjo koncentracijo in željo po zmagi ter diktirala tempo igre. Jan Pucelj je v osmi minuti zadel za 5:2, a v nadaljevanju so gostje pričeli stopnjevati formo in štiri minute kasneje z zadetkom Hamidovića izenačili na 6:6. Sledila je napeta in trda igra gol za gol, domačini pa so polčas dobili s 16:15.

V drugem polčasu se je ribniška zasedba enakovredno kosala s trebanjskimi levi. V vratih slednjih je nato vstopil Aleksandar Tomić in z nekaj obrambami nagnil tehtnico na gostujočo stran. Trebanjci so po kar štirih golih Tomića čez celotno igrišče povedli za +4 (21:25). Prednost so mirno ohranjali ter dobili tekmo z 29:32.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje (VIDEO IZJAVA – KLIK)

Aleksandar Tomić, vratar RK Trimo Trebnje (VIDEO IZJAVA – KLIK)

Trebanjske leve že v torek čaka prva tekma 2. kroga kvalifikacij za EHF ligo, ko v novomeški športni dvorani Leona Štuklja gostuje madžarski Balatonfuredi.

LIGA NLB, 3. KROG:
Sobota, 19. septembra, ob 19.00 (ŠC Ribnica):
RD Riko Ribnica – RK Trimo Trebnje 29:32 (16:15)
RD Riko Ribnica: Bojić, Andoljšek; Strmljan 6, Horvat 1, Šolaja, Ekseričić 1, Žagar 3, Knavs, Ranisavljević 4, Miličevič, Pahulje, Nosan 4, Cimerman 4, Pucelj 6, Setnikar; Trener: Damjan Škaper.
RK Trimo Trebnje:
Tomić 7 obramb (2 zadetka), Brana 7 obramb; Rašo 7, Višček, Didovič 2, Grojzdek, Dobovičnik 3, Cingesar 1, Hamidović 3, Kotar 3, Potočnik 3, Kmet, Udovič 5, Grbič, Cirar 3; Trener: Uroš Zorman.

FOTOGALERIJA DANAŠNJE TEKME:

Deli :