preloader

.. loading ..

8 maja, 2021 0 Comments

Trebanjski levi premagali Celjane!

Rokometaši trebanjskega Trima so z vrhunsko borbo prišli do zelo pomembne zmage z izidom 25:24 (14:10). Moštvo je pustilo srce na igrišču ter zasluženo slavilo novi dve točki.

Trebanjski levi so v tekmo krenili visoko motivirani. Že takoj so pokazali, da ne bodo lahek zalogaj. V uvodnih minutah so narekovali tempo igre s prednostjo do dveh zadetkov. Nato je sledil petminutni mrk brez doseženega gola, ki je Celjane pripeljal do vodstva s 6:8. Domačini so hitro odgovorili nazaj ter z borbeno igro ter zaustavljenim strelom Tomića vrnili prednost na 11:8. Od 22. minute dalje so Pivovarji igrali brez Vida Poteka, ki je po hudem prekršku nad Markom Kotarjem prejel rdeči karton. Domača četa je še naprej ohranjala igro v svojih rokah ter ob odmoru vodila 14:10.

V drugem delu so bili trebanjski rokometaši odločeni pustiti srce na igrišču in še naprej voditi tempo aktualnim državnim prvakom. V začetku zadnjih petnajstih minut je celjsko moštvo izkoristilo nekaj tehničnih napak ter poskušalo priti prednosti. To je Celjanom tudi uspelo, a trebanjski levi so še naprej trdo garali v končnici ter si priigrali pomembno zmago z izidom 25:24.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
“Kapo dol fantom za borbo. Pokazali so karakter in pustili srce na igrišču in zasluženo zmagali. Ni predaje, že v sredo je na sporedu nova tekma proti novomeški Krki.”

David Razgor, igralec RK Celje Pivovarna Laško:
“Po zaostanku v prvem polčasu smo v drugem polčasu prikazali boljšo igro, se vrnili v igro, imeli možnost za zmago, a na koncu potegnili krajšo. Vendar sedaj ni čas za obupovanje, že v sredo nas čaka tekma sezone in verjamem, ki jo moramo zmagati, čeprav nas je vse manj, a bomo zdržali.”

LIGA NLB, ZAOSTALA TEKMA 19. KROGA:
Sobota, 8. maja, ob 18:00 (Športna dvorana Leona Štuklja, Novo mesto):

RK Trimo Trebnje – RK Celje Pivovarna Laško 25:24 (14:10)
RK Trimo Trebnje: Tomić 3 obrambe, Brana 7 obramb; Rašo 3 (1), Višček, Didovič 5, Grojzdek, Radojković 2, Dobovičnik, Cingesar 5, Hamidović 1, Sarak 1, Kotar 4, Potočnik 2, Udovič, Cirar 2 (2), Florjančič; Trener: Uroš Zorman.
RK Celje Pivovarna Laško: Vujović 8 obramb (2 zadetka), Gaberšek; Mazej 2, Dragašević 3, Razgor 1, Marguč, Grošelj 4, Poteko, Janc, Ćirović, Kodrin 1, Horžen 1, Kljun, Mlakar 2, Novak 8 (5), Načinović; Trener: Tomaž Ocvirk.

IGRALEC TEKME: Članska ekipa&strokovni štab RK Trimo Trebnje

Deli :