preloader

.. loading ..

1 aprila, 2022 0 Comments

Trebanjski levi na Hardeku prekratki

Rokometaši trebanjskega Trima so na vročem gostovanju na ormoškem Hardeku zabeležili prvi letošnji prvenstveni poraz (27:26), vendar še naprej stremijo k enakim zastavljenim ciljem do konca tekmovalne sezone. 

Trebanjski levi so vstopili v mesec april. Na uvodu so gostovali na Hardeku pri Jeruzalemu iz Ormoža in zabeležili prvi letošnji prvoligaški poraz, prihodnji petek bo v Trebnjem gostoval RD LL Grosist Slovan, nato pa sledi reprezentančni premor. Druga polovica meseca bo rezervirana za dve ključni tekmi v boju za vrh Lige NLB, in sicer gostovanje v Ribnici ter obračun s Celjani na domačem parketu.

Ormožani slavili na Hardeku

Že pred tekmo je bilo znano, da trebanjske leve čaka vroč teren na Hardeku. V uvodnih minutah sta bili ekipi tesno izenačeni. Večino prvega polčasa smo spremljali igro gol za gol, v zadnjih desetih minutah pa se je tehtnica nekoliko nagnila na ormoško stran, ki je ob polčasu vodila s 12:10. V drugem delu so Vinarji vodili vseh trideset minut. Prednost se je gibala med enim in štirimi zadetki, a levi se niso predali in na koncu poizkušali obrniti rezultat v svojo korist. Nekaj sekund pred koncem je Bojan Čudič uspešno izvedel strel s sedmih metrov bratu Aljoši Čudiču ter Ormožanom priboril zmago s 27:26.

Gašper Horvat, igralec RK Trimo Trebnje:
“Čestitke domačinom za zmago in borbeno tekmo. Danes so nas zmage stali stoodstotni zgrešeni streli. Gremo naprej, še naprej stremimo k enakim ciljem.”

Prihodnji petek bo na trebanjskem parketu pred aprilskim reprezentančnim premorom gostoval LL Grosist Slovan.

LIGA NLB, 20. KROG:
Petek, 1. aprila, ob 18:30 (Športna dvorana Hardek, Ormož):

RK Jeruzalem Ormož – RK Trimo Trebnje 27:26 (12:10)
RK Jeruzalem Ormož: Skledar 13 obramb, Balent; Mlač Černe, Čudič 3 (2), Voljč, Pungartnik 3, Fergola, Žuran 6, Bogadi 5, Hebar 1, Pandev, Kosi 2, Krabonja, Ćirović 6, Škrinjar 1; Trener: Saša Prapotnik.
RK Trimo Trebnje: Čudič 7 obramb, Brana; Jovičič 2, Višček 4, Horvat 6, Didovič, Radojković 3, Ončev 1 (1), Lazarevski 1, Potočnik 2, Udovič 1, Cirar 5 (1), Miklavec, Glavaš, Florjančič 1, Ćorsović; Trener: Uroš Zorman.

Deli :