Novice

Trebanjski levi dobili sosedski derbi

Prvi dolenjski derbi v novi tekmovalni sezoni se je končal v korist trebanjskih levov, ki so si z zmago nad Novomeščani (32:27) priigrali odlično popotnico pred evropskim obračunom z Balatonfuredijem.

Trebanjska zasedba je pred ritmom številnih napornih obračunov, ki bodo še kako pomembni ob nadaljevanju sezone. Po gostovanju v Ribnici in zmagi nad novomeško Krko, jih v dveh tednih čakajo še tri izjemno pomembne tekme (Balatonfuredi, Celje PL, Gorenje Velenje). Prva bo na sporedu že v torek, ko v novomeški dvorani Leona Štuklja gostuje Balatonfuredi – tekmec za preboj v skupinski del EHF Lige.

Trebanjski levi ostajajo stoodstotni

Trebanjci so srečanje odprli v krču, Novomeščani pa so pokazali veliko borbo po zmagi in tekmo začeli z veliko mero optimizma. V osmi minuti je Jaka Avsec zadel za 2:4, štiri minute kasneje pa se je domača ekipa z golom Dobovičnika vrnila na 4:4. Sledila je zanimiva igra, kateri so v drugi polovici prvega dela narekovali Trebanjci in ob polčasu vodili s 13:12.

V drugem delu so trebanjski levi še naprej diktirali tempo igre in z odlično razigranim Markom Kotarjem v 38. minuti vodili za +4 (20:16). Prednost se je gibala med tremi in petimi goli. V 49. minuti je Gregor Potočnik prejel rdeči karton, a to ni ustavilo Trebanjcev, ki so ob koncu slavili z 32:27.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
»Čestitke fantom za novi dve točki, Novomeščanom pa za korektno in borbeno odigrano tekmo. Za nami je zelo težka tekma, v kateri so se Novomeščani izkazali za izjemno zahtevno ekipo. Pred nami je že evropski obračun z Madžari, na katerega se bomo čim bolje pripravili.«

Roman Zarabec, trener MRK Krka Novo mesto:
»Čestitam Trimu za zmago. Borili smo se po svojih močeh. Trebanjci veljajo za zelo močno fizično ekipo, mi pa ob tem dozorevamo. Igra bi bila lahko tudi boljša, a razlika s Trimom se trenutno precej pozna.«

Pri domačih je sedemkrat zadel Marko Kotar, pri Novomeščanih se je z enim zadetkom manj izkazal Tilen Kukman.

Trebanjce naslednja tekma v Ligi NLB čaka že prihodnji vikend, ko je na sporedu izjemno zahtevno gostovanje v Celju. Že pred tem se bodo trebanjski levi v torek udarili z madžarskim Balatonfuredijem za preboj v skupinski del EHF lige. Tekma bo zaprta za javnost, vendar v Facebook prenosu v živo.

IGRALEC TEKME: Marko Kotar (RK Trimo Trebnje)

LIGA NLB, 4. KROG:
Petek, 25. septembra, ob 18.45 (Športna dvorana Trebnje):
RK Trimo Trebnje
– MRK Krka Novo mesto 32:27 (13:12)
RK Trimo Trebnje: Brana 6 obramb, Tomić 5 obramb; Kotar 7, Grbič 5, Dobovičnik 5, Cirar 4 (1), Potočnik 3, Rašo 2 (1), Didovič 2, Udovič 1, Cingesar 1, Grojzdek 1, Hamidović 1, Kamnikar, Florjančič, Kmet; Trener: Uroš Zorman.
MRK Krka Novo mesto:
Brajer, Pavlin, Radović; Kukman 6 82), Jakše 4 (1), Rašo 4, Matko 3, Irman 2, Batagelj 2, Bevec 2, Avsec 2, Klemenčič 1, Majstorovič 1, Avsec, Rajh, Hvastija; Trener: Uroš Zorman.

FOTOGALERIJA DANAŠNJE TEKME: