Novice

Trebanjski levi dobili sosedski derbi

Trebanjski levi so si na prvem sosedskem derbiju v novi sezoni zagotovili zmago proti SVIŠ-u s 30:27 (16:12) in tako po treh odigranih kolih ostajajo neporaženi na prvenstveni lestvici.

Trebanjsko moštvo je v novo sezono krenilo uspešno. Na uvodnih dveh prvenstvenih srečanjih so varovanci trenerja Uroša Zormana zabeležili stoodstotni rezultatski izkupiček (Gorenje Velenje in Dobova), zmagovalni niz pa želijo podaljšati tudi proti SVIŠ-u iz Ivančne Gorice.

Trebanjci do tretje zaporedne zmage

Srečanje sta obe moštvi pričeli motivirano. Izjemno vroč tempo igre v 12. minuti povečal Staš Jovičič-Slatinek, potem ko je zaradi prejetega rdečega kartona predčasno moral končati srečanje. Ivanška zasedba je manjši padec domačinov izkoristila ter pet minut kasneje z golom Vidmarja celo povedla s 6:7. V zadnji desetih minutah pa je sledila trebanjska prevlada, ki je gostiteljem zagotovila prednost ob polčasu s 16:12.

Trebanjski levi so skozi celoten drugi polčas držali prednost v svojih rokah. Ta se je večinoma gibala med tremi in štirimi zadetki, V 45. minuti je Denis Zavodnik znižal zaostanek na -2 (21:19), a v končnici tekme so pretehtale izkušnje, srečanje pa se je končalo z izidom 30:27.

Marko Kotar, igralec RK Trimo Trebnje:
“Zahvalil bi se navijačem za tako bučno podporo. Tekmo smo odprli preveč zmedeno, na koncu pa prišli do tretje zmage. Na tekmi z Mariborom moramo popraviti vtis in prikazati boljši obraz.

Simon Vidmar, igralec RK SVIŠ Ivančna Gorica:
“Odigrali smo dobro tekmo, a na koncu so nas točke ali dveh stale naše napake. Priložnost za zmago bomo lovili na naslednjih tekmah.”

LIGA NLB, 3. KROG:
Petek, 24. septembra, ob 19:00 (Športna dvorana Trebnje):

RK Trimo Trebnje – RK SVIŠ Ivančna Gorica 30:27 (16:12)
RK Trimo Trebnje: Ristanović 7 obramb, Čudič 8 obramb; Jovičič, Višček, Horvat 2, Didovič 1, Stanojević 3, Radojković 5, Ončev 3, Kotar 4, Potočnik, Udovič 1, Grbić 2, Cirar 1, Glavaš 6, Ćorsović 2; Trener: Uroš Zorman.
RK SVIŠ Ivančna Gorica: Komar, Mlakar; Tekavec 1, Bevec 2, Knez, Zavodnik, Tekavčič, Hočevar 2, Kutnar 1, Pirnat, Marojević 5, Sašek 1, Matic Košir 6, Domen Košir, Vidmar 7, Ropič; Trener: Aleksander Polak.
IGRALEC TEKME: Marko Kotar (RK Trimo Trebnje) – 4 zadetki