preloader

.. loading ..

22 aprila, 2022 0 Comments

Trebanjski levi do pomembne zmage v Ribnici

Trebanjski rokometaši se iz težkega gostovanja v Ribnici vračajo s pomembno zmago (30:32) in dobro uverturo pred derbijem s Celjani, ki bo na sporedu prihodnji petek.

Trebanjski levi so pred koncem meseca aprila. Na uvodu so gostovali na Hardeku pri Jeruzalemu iz Ormoža in zabeležili prvi letošnji prvoligaški poraz, tik pred reprezentančnim premorom je RD LL Grosist Slovan na Dolenjskem moral priznati premoč Trebanjcem, druga polovica meseca pa bo rezervirana za dve ključni tekmi v boju za vrh Lige NLB, in sicer gostovanje v Ribnici ter obračun s Celjani na domačem parketu. Gostovanje v Ribnici so Zormanovi varovanci vzeli resno ter slavili s 30:32.

Levi do pomembne zmage v Ribnici

Trebanjci so udarno odprli pomembno gostovanje v Ribnici. Na začetku so si priigrali vodstvo z 0:3 ter uspešno ohranjali prednost. Skozi celoten prvi polčas je moštvo uspešno diktiralo tempo igre. V nadaljevanju je vodstvo stopnjevalo in z golom Lovra Viščka v 27. minuti povišalo izid na 10:18. Ob odmoru je na semaforju kazalo 11:18. Tudi v drugem delu je gostujoča zasedba držala tekmo v svojih rokah. Moštvo je uspešno še naprej ohranjalo prednost, ob koncu pa nekoliko popustilo, vendar si kljub temu zagotovilo pomembno zmago (30:32).

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
“Fantom čestitam za zmago. Prvi polčas smo odigrali odlično, na koncu pa padli, saj je težko odigrati tako težko tekmo na visokem tempu. Pokazali smo #levjesrce in na koncu osvojili pomembni točki.”

Že naslednji spektakel se obeta prihodnji petek, ob 19. uri. Trebanjski levi bodo na domačem parketu gostili Celjane.

LIGA NLB, 22. KROG:
Petek, 22. aprila, ob 18:00 (ŠC Ribnica):
RD Riko Ribnica – RK Trimo Trebnje
RD Riko Ribnica: Glavan, Meštrić 1 obramba, Klarič 7 obramb; Levstek 2, Pogorelec, Bogdanović 1, Gorenc 4 (1), Žagar 1, Ljevar 1, Ranisavljević 2, Miličevič 8 (4), Cimerman 5, Simić 5, Nosan 1, Buneta, Begić Zbačnik; Trener: Robert Beguš.
RK Trimo Trebnje: Čudič 17 obramb, Brana; Jovičič, Višček 1, Horvat 6, Didovič, Stanojević 1, Radojković 4, Ončev 5 (2), Kotar 1, Lazarevski 1, Potočnik, Udovič 3, Cirar, Glavaš 9 (4), Florjančič, Ćorsović 1; Trener: Uroš Zorman.

Deli :