preloader

.. loading ..

31 januarja, 2020 0 Comments

Trebanjci z odliko pričeli leto 2020

Trebanjski rokometaši so v 16. kolu Lige NLB uspeli odbiti vse napade ter premagali Dobovo s 27:23.

Trebanjci so po skoraj dvomesečnem premoru zavoljo evropskega prvenstva na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji v osrednji tekmi zgornjega dela lestvice premagali tekmece iz Dobove, po današnji medsebojni tekmi pa so se utrdili na četrtem mestu in imajo štiri točke prednosti pred osmoljenci drevišnjega medsebojnega dvoboja.

Prvi polčas je minil v izenačeni in enakovredni predstavi, v drugi polovici tekme pa so na trebanjskem parketu zagospodarili domači rokometaši in si v 49. minuti priigrali sedem golov prednosti (24:17).

Lepe zaloge v golih v končnici dvoboja niso zapravili, tekmece iz Posavja so vseskozi držali na varni razdalji in zanesljivo prišli do desete zmage v državnem prvenstvu.

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Gal Cirar z desetimi in Anže Dobovičnik z osmimi goli, v gostujoči pa Lucian Bura s šestimi in Teo Jezernik s petimi zadetki.

Anže Dobovičnik, rokometaš RK Trimo Trebnje:
“Za nami je zelo težka in pomembna tekma za utrditev četrtega mesta na lestvici. Vesel sem, da smo jo dobro odigrali, tudi brez dveh nosilcev naše igre, in jo mirno pripeljali do zaključka. Letošnji del prvenstva smo uspešno začeli, vendar nas čaka v nadaljevanju še veliko dela in truda za uresničitev naših ciljev.”

Trebanjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Škofji Loki, zasedba iz Dobove pa bo gostila Butan plin Izola. Obe tekmi bosta v soboto, 8. februarja.

LIGA NLB, 16. KROG:

Petek, 31. januarja:
RK TRIMO TREBNJE : MRD DOBOVA 27:23 (13:11)
Cirar 10 (3), Dobovičnik 8; Bura 6 (1), Jezernik 5.

Igralec tekme: Anže Dobovičnik 

Deli :