preloader

.. loading ..

2 oktobra, 2021 0 Comments

Trebanjci podaljšali zmagovalni niz v Mariboru

Trebanjski rokometaši so na gostovanju v Mariboru prišli do novih dveh točk (26:31) in zmagovalni niz podaljšali že na četrto prvenstveno zmago. 

Trebanjsko moštvo je v novo sezono krenilo uspešno. Na uvodnih treh prvenstvenih srečanjih so varovanci trenerja Uroša Zormana zabeležili stoodstotni rezultatski izkupiček (Gorenje Velenje, Dobova in SVIŠ Ivančna Gorica), zmagovalni niz pa  podaljšali na četrti tekmi.

Iz Maribora z novima dvema točkama

Trebanjci so tekmo odprli obetavno. Na uvodu so povedli z 0:2 in skozi celoten prvi polčas uspešno držali prednost. Vijoličasti so se z golom Soka v 12. minuti približali na -2 (3:5), nato pa se je trebanjsko vodstvo gibalo med tremi in petimi goli. Uspešno zaustavljeni strel Čudiča in zadetek Ćorsovića je omogočil vodstvo s sedmimi goli (11:17), prvi polčas pa se je končal z izidom 12:18.

Gostujoča ekipa je drugi del odprla zelo dobro. Po dveh golih Lana Grbića je v 35. minuti na semaforju kazalo 13:22. Vijoličasti se vendarle niso predali. Postopoma so topili gostujočo prednost, ob koncu se približali že na -4 (24:28), na koncu pa je zmanjkalo časa za preobrat in trebanjski levi so slavili s 26:31.

Toše Ončev, igralec RK Trimo Trebnje:
»Tekmo smo odprli dobro in skozi celotno srečanje ohranjali prednost. Čestitke fantom za zmago, že zdaj pa usmerjamo misli v naslednjo tekmo s Herz Šmartnim.«

Trebanjske leve v naslednjem krogu čaka lokalni obračun z novinci iz Šmartnega pri Litiji. Ti so se med prvoligaško elito vrnili po treh sezonah, srečanje pa bo na sporedu v petek, 8. oktobra, ob 18. uri, v športni dvorani OŠ Trebnje.

LIGA NLB, 4. KROG:
Sobota, 2. oktobra, ob 17:00 (Športna dvorana Tabor, Maribor):
RK Maribor Branik – RK Trimo Trebnje 26:31 (12:18)
RK Maribor Branik: Lorger, Strašek (1 zadetek); Knez 1, Dosedla, Veselinovič 2, Zupanič, Sok 10 (7), Kovačec, Jerenec 3, Janc 1, Košec 1, Gregorič 3, Blagotinšek 1, Hedl 2, Nešič, Rakita 1; Trener: Luka Žvižej.
RK Trimo Trebnje:
Ristanović 4 obrambe, Čudič 4 obrambe; Slatinek Jovičič, Višček 2, Horvat 1, Stanojević 3, Ončev 9 (4), Kotar 3, Potočnik, Udovič 5, Čulk, Grbič 2, Cirar, Glavaš 2 (2), Florjančič 1, Ćorsović 3; Trener: Uroš Zorman.
IGRALEC TEKME: Toše Ončev (RK Trimo Trebnje) – 9 zadetkov

Deli :