preloader

.. loading ..

14 februarja, 2020 0 Comments

Trebanjci na sosedskem derbiju do točke

Rokometaši trebanjskega Trima so na sosedskem derbiju s Krko zabeležili pomemben remi v boju za uvrstitev v višji predel lestvice.

Na krilih navijačev do pomembne točke.

Trebanjci so uspešno začeli 31. sosedski derbi proti Krkašem. Že takoj so prevzeli tempo igre in z nekaj zadetki v 11. minuti vodili s 7:4. Prednost je domača zasedba ohranjala med tremi in petimi goli, zato ji je na odmor uspelo oditi z izidom 18:14

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

V drugem polčasu so Krkaši zaostanek izničili in zadnjih deset minut smo spremljali precej izenačeno tekmo. Dobro minuto pred koncem so Trebanjci povedli z golom Udoviča. Krkašem je v zadnjih sekundah uspelo izenačiti in srečanje se je končalo z delitvijo točk (31:31).

Najboljši trebanjski strelec je bil z devetimi goli Anže Dobovičnik, na koncu izbran tudi za najboljšega igralca tekme. Trebanjce v naslednjem kolu čaka gostovanje pri Mariboru.

»Na začetku smo pokazali zelo dobro igro in možnost vodstva z nekaj zadetki. Čeprav smo šli v polčas z dobro prednostjo, so nas Krkaši ujeli in na žalost izenačili. Glave gor in gremo dalje k borbi za čimvišjo uvrstitev,« je po tekmi dejal trebanjski čuvaj mreže Urh Brana.

»Na tekmo smo se pripravili povsem običajno. V Trebnje smo prišli po točke in s tem smo zadovoljni. Z nekaj športne sreče bi lahko zmaga odšla v Novo mesto. Sama tekma je bila odlična, te tekme so bile zares vedno napete za gledalce. Zadnje minute so se izpletle tako, kot so se, ampak mi gremo tekmo po tekmo in graditi formo še naprej,« pa dodal novomeški vratar Žiga Urbič.

V ekipi tokrat ni bilo Deana Šešića, ki okreva po poškodbi mečne mišice ter Lovra Viščka, ki je poškodbo meč staknil ravno ta teden na treningu. Tako sta priložnost v kadru prejela mladinska igralca Lovro Kmet ter Miha Gaberc.

Zdaj nas čakajo še štiri pomembne tekem v končnici rednega dela Lige NLB, po tekmi s Krko še domača obračuna z Velenjem in Celjem in gostovanje v Mariboru in Kopru.

IGRALEC TEKME: Anže Dobovičnik (RK Trimo Trebnje)

Liga NLB, 18. krog:

Petek, 14. februarja, ob 19.00:
RK Trimo Trebnje – MRK Krka Novo mesto 31:31 (18:14)
RK Trimo Trebnje: Brana 5 obramb, Tomić 10 obramb; Rašo, Didovič 6, Seferović, Dobovičnik 9, Hamidović 8, Kotar 2, Kmet, Udovič 3, Sašek, Redek 1, Grbić, Horžen, Cirar 2 (1); Trener: Ivan Vajdl.

MRK Krka Novo mesto: Urbič, Brajer; Bevec 4, Avsec, Majstorovič, Pršina 2, Irman 3, Jakše 10 (4), Plut, Klemenčič, Rašo 3, Batagelj, Kukman 5, Windischer, Matko, Kete 4 (1); Trener: Roman Zarabec.

Deli :