preloader

.. loading ..

5 novembra, 2021 0 Comments

Trebanjci do pomembne zmage na Kodeljevem

Trebanjski rokometaši so si po težki borbi prigarali zmago na Kodeljevem ter z zmago (21:28) ohranili stoodstotni rezultatski izkupiček in opravili generalko pred dvema najpomembnejšima obračunoma v prvem delu sezone – Riku Ribnici in Celju PL.

Kodeljevčani so letošnjo sezono pričeli zelo dobro, in sicer s trojčkom zaporednih prvenstvenih zmag (Koper, Jeruzalem Ormož, Urbanscape Loka), v nadaljevanju pa slavili še v mestnem derbiju z Ljubljano. Premoč so bili primorani priznati trem tekmecem (Riko Ribnica, Celje PL, Slovenj Gradec), njihov najboljši strelec pa je mladi srbski levičar Aleksa Tufegdžič.

Tokrat je zasedba Uroša Zormana z dobro predstavo v drugem delu prišla do novih dveh točk, zdaj pa jo čakata dve najpomembnejši tekmi prvega dela sezone – Riko Ribnica in Celje PL.

Trebanjski levi strli LL Grosist Slovan

Srečanje so odločneje pričeli domačini. Ti so v 5. minuti po golu Stoparja vodili s 3:1. Tempo igre so stalno ohranjali ter ga narekovali večinoma med dvema in tremi zadetki. V 24. minuti so levi zaigrali bolje in po delnem izidu 0:3 izenačili na 9:9. Do konca polčasa je sledila naprta in trda igra gol za gol, na semaforju pa je kazalo 12:11.

Drugi polčas so gostje pričeli boljše ter se po golu Ončeva v 39. minuti oddaljili na +3 (14:17). Preostali del drugega polčasa je četa Uroša Zormana dodobra ohranjala v svojih rokah. V končnici srečanja za preobrat ni preostalo dovolj časa, Trebanjci pa so s končnim rezultatom 21:28 zabeležili sedmo prvenstveno zmago in ohranili stoodstotni rezultatski izkupiček.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
“Pred tekmo smo videli, da domači ekipi manjka 6 igralcev in naši fantje so, kljub opozorilom, prvi polčas odigrali s podcenjevanjem, za kar jim gre velika graja, k sreči pa smo drugi del odigrali naši kvaliteti primerno. “

Trebanjski levi bodo prihodnji petek v domači dvorani gostili zasedbo Rika Ribnice. Srečanje se v trebanjski športni dvorani prične v petek, 12. novembra, ob 18:30, s prenosom na Sport Klubu.

LIGA NLB, 8. KROG:
Petek, 5. novembra, ob 18:30 (Športna dvorana Kodeljevo, Ljubljana):

RD LL Grosist Slovan – RK Trimo Trebnje 21:28 (12:11)
RD LL Grosist Slovan: Grudnik 4 obrambe, Selakovič; Čaušević 2, Balažic, Špacapan, Serdinšek-Ekart 4, Večko, Kalajdjieski 1 (1), Dragar, Tufegdžić 2 (2), Lešek 2, Stopar 6, Martinović 3, Turnšek 1; Trener: Aleš Repina.
RK Trimo Trebnje:
Ristanović 3 obrambe, Čudič 3 obrambe, Brana, Slatinek Jovičič 4, Višček 3, Didovič, Onchev 5 (3), Kotar 2, Potočnik 3, Udovič 1, Grbič 5, Stanojević 1, Cirar 1, Glavaš 3 (2), Florjančič, Ćorsović; Trener: Uroš Zorman.
VITATERM IGRALEC TEKME: Toše Ončev (RK Trimo Trebnje) – 5 zadetkov

Deli :