Novice

Staš Slatinek-Jovičič, dobrodošel v RK Trimo Trebnje!

Vodstvo kluba pospešeno sestavlja ekipa za naslednjo sezono, ki bo z visokimi cilji igrala v Ligi NLB in Evropi. Kot prvi novinec je pogodbo s trebanjskimi levi podpisal perspektivni mladinski reprezentant Staš Slatinek-Jovičič. Dobrodošel!

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Staš Slatinek-Jovičič je prve rokometne korake naredil na Obali pri koprskem prvoligašu. Sprva se je kalil pri nekdanjem Cimosu, nato pa od leta 2013 branil barve RD Koper. V članski konkurenci je debitiral v sezoni 2016/2017, in sicer ravno proti trebanjskemu Trimu. Leto kasneje se je skupaj z bratom Enejem podal po poteh očeta Zorana Jovičića v prestolnico na Kodeljevo, kjer je igral tri sezone, v domači klub pa se ponovno vrnil na začetku letošnje sezone in na dosedanjih odigranih devetnajstih tekmah dosegel 108 zadetkov.

Perspektivni dvajsetletnik se redno nahaja na reprezentančnih spiskih mlajših izbranih vrst Slovenije. Nazadnje je leta 2019 zastopal slovenske barve na mladinskem SP v Skopju, zagotovo pa si z nadaljnjimi uspešnimi predstavami v bližnji prihodnosti izbori vpoklic v člansko reprezentanco. Njegov oče Zoran trenutno vodi RK Gorenje Velenje, prav tako je bil vrsto let uspešen član slovenske reprezentance.

Staš Slatinek-Jovičič v družino trebanjskih levov prihaja naslednjo sezono, s klubom pa je sklenil enoletno pogodbo, z možnostjo podaljšanja.

Staš Slatinek-Jovičič, nova okrepitev RK Trimo Trebnje:
»Občutki ob podpisu pogodbe s trebanjskim Trimom so odlični, saj sem si od nekdaj želel igrati v velikem klubu, z visokimi ambicijami. Zame je to stopnička višje, saj mi igranje v Evropi pomeni izpolnitev otroških sanj. Prav tako se že veselim sodelovanja z Urošem Zormanom, ki velja za enega najboljših slovenskih rokometnih strokovnjakov.«

Anton Janc, predsednik RK Trimo Trebnje:
»S prihodom Staša nadaljujemo sestavljanje kakovostne zasedbe, ki bo konkurenčna za vrh Lige NLB in igranje v EHF European League. Gre za perspektivnega rokometaša, ki ima odlično strelsko realizacijo, zato verjamem, da je pred njim še svetla prihodnost ter mu želim veliko uspeha v trebanjskem dresu.«

Staš, dobrodošel v RK Trimo Trebnje!
#mitrebanjci #WeareTrimo

OSNOVNI PODATKI:
IME IN PRIIMEK: Staš Slatinek-Jovičič
POZICIJA: Levo krilo
DATUM ROJSTVA: 6. 12. 2000
VIŠINA/TEŽA: 188 cm/86 kg
DRŽAVLJANSTVO: Slovenija
DOSEDANJI KLUBI: RK Cimos Koper (-2013), RD Koper (2013-2017), RD LL Grosist Slovan (2017-2020), RD Koper (2020-2021), RK Trimo Trebnje (2021-).