preloader

.. loading ..

27 aprila, 2024 0 Comments

Sosedski dvoboj v korist Trebanjcev

Rokometaši Trima so tekmo 24. kroga lige NLB odigrali v gosteh, na igrišču so se namreč srečali z rokometaši iz Ivančne Gorice. Dvoboj se je končal v korist Trebanjcev, in sicer z rezultatom 22:29  (11:15).

V tekmo so levjesrčni vstopili odločno, z uigranimi in hitrimi podajami v napadu, kar jih je do 4. minute prvega polčasa pripeljalo do rezultata 0:4. Nato so domačini zaigrali bolj organizirano in s pomočjo razpoloženega vratarja Davida Pekeča, ki je v prvem polčasu vknjižil kar 6 obramb, do 27. minute zmanjšali zaostanek le na gol (11:12). Vendar so naši rokometaši preprečili rezultatski preobrat. Ob dveh zaporednih zadetkih kapetana Uroša Udoviča, obrambi Tina Hercega ter uspešno izvedeni 7-metrovki Jana Jurečiča so se trebanjski levi na odmor odpravili s 4 zadetki prednosti (11:15).

V drugem polčasu so naši rokometaši vseskozi ohranjali priigrano prednost iz prve polovice srečanja. Vratarja obeh ekip sta zabeležila vsak po 3 obrambe, v napadu pa so bili v primerjavi z domačimi igralci Sviša uspešnejši Trebanjci. Vztrajno so povečevali razliko v golih in tekmo zaključili s sedmimi zadetki prednosti (22:29).

Trebanjske rokometaše čaka nekaj dni počitka, nato pa bodo v okviru Lige NLB odigrali še dve tekmi. V domači dvorani se bodo pomerili z ekipo MRK Ljubljana, ligo pa zaključili z gostovanjem pri RD RIKO Ribnica.

 

Deli :