Novice

Slovenci v januarju s 4 trebanjskimi levi

Slovensko moško izbrano vrsto v januarju čaka izjemno naporen ritem tekem. Najprej so na sporedu kvalifikacije za EP 2022, tik za tem pa odhod na svetovno prvenstvo v Egipt. Med njimi se je na igralskem spisku znašel tudi Darko Cingesar, skupaj s preostalo trojico trebanjskih levov (Ferlin, Zarabec, Skube). Prav tako bodo del strokovnega štaba še Uroš Zorman, Rudi Slobodnik in Tim Butkovec.

V januarskem reprezentančnem premoru bo slovenska moška izbrana vrsta najprej odigrala dve kvalifikacijski tekmi za EP 2022 z Nizozemsko, nato pa se podala v boj za kolajne na SP v Egiptu. Izbranci selektorja Ljubomirja Vranješa se bodo v skupinskem delu udarili z Belorusijo, Korejo ter Rusijo.

Na spisku vpoklicanih kandidatov se je znašel tudi trebanjski levi Darko Cingesar, ki bo igralski seznam tvoril tudi s Klemnom Ferlino, Miho Zarabcem in Stašem Skubetom. V strokovnem štabu bodo delovali tudi trener Uroš Zorman (pomočnik selektorja), kineziolog Rudi Slobodnik ter klubski kondicijski trener in videoanalitik Tim Butkovec.

Fantje, čestitke za vpoklic in srečno!

KVALIFIKACIJE ZA EP 2022 (SKUPINA 5):
Sreda, 6. januarja 2021, ob 20.00 (Almere, Nizozemska):
Nizozemska – Slovenija

Nedelja, 10. januarja 2021, ob 20.00 (Arena Zlatorog, Celje):
Slovenija – Nizozemska

 

SP V ROKOMETU 2021, EGIPT:
1. KROG, Četrtek, 14. januarja 2021, ob 18.00 (SLO čas):
Slovenija – Južna Koreja

2. KROG, Sobota, 16. januarja, ob 18.00 (SLO čas):
Rusija – Slovenija

3. KROG, Ponedeljek, 18. januarja, ob 18.00 (SLO čas):
Slovenija – Belorusija