Novice

Sezona končana, RK Trimo Trebnje tretji v državi

Združenje rokometnih prvoligašev je danes na izredni konferenci potrdilo, da je sezona 2019/2020 zaradi epidemije korona virusa predčasno zaključena. S tem bodo v veljavi trenutni rezultati, trebanjski klub pa je sezono končal na odličnem tretjem mestu, zato bo prihodnjo sezono nastopal v evropski rokometni ligi, drugem najkakovostnejšem tekmovanju.

Korona virus močno povzroča težave številnim športnim tekmovanjem, med njimi je tudi rokomet. Večina prvenstev po Evropi je prekinjena vsaj do konca meseca marca, nekatere države so celo predčasno končale z letošnjo sezono, takšno potezo pa so danes na konferenci Lige NLB potrdili tudi v Sloveniji.

Naziv najboljšega v državi so si priigrali celjski rokometaši, kot drugi so na lestvici končali Ribničani, brona pa se veseli trebanjski Trimo. Tretje mesto v državnem rokometnem prvenstvu je ponovitev največjega klubskega uspeha.

Trebanjski klub je bil tretji v državi že v sezonah 1997/1998, 1998/1999, 1999/2000 ter 2008/2009. Med večje uspehe kluba sodi tudi igranje v četrtfinalu EHF pokala v sezoni 1999/2000, zato ne gre skrivati velikih ambicij. Moštvo ima v času virusa možnost za počitek in pripravo na naslednjo sezono, kjer bo potrebno za nov uspeh še kako trdo delati.

Prav tako so si trebanjski levi v prihodnji sezoni zagotovili igranje v drugem najkakovostnejšem evropskem tekmovanju (evropska rokometna liga), kjer se utegnejo pomeriti z enim izmed velikanov.

KONČNI VRSTNI RED LIGE NLB: 1. RK Celje Pivovarna Laško, 2. RD Riko Ribnica, 3. RK Trimo Trebnje, 4. RK Gorenje Velenje, 5. MRD Dobova, 6. RK Jeruzalem Ormož, 7. MRK Krka Novo mesto, 8. RD Koper, 9. RK Slovenj Gradec, 10. RD Urbanscape Loka, 11. RK Maribor Branik, 12. RD Butan Plin Izola.