preloader

.. loading ..

25 marca, 2021 0 Comments

Rudi Slobodnik: Dobro sodelovanje ključ do uspeha

Trebanjski levi se že resno pripravljajo na težko sobotno gostovanje v Mariboru. Tekom tedna smo pokukali tudi v terapevtske prostore in se pogovarjali s klubskim kineziologom Rudijem Slobodnikom, ki je v Trebnje prišel na začetku letošnje sezone in se počuti odlično.

Rudi Slobodnik je v klub prišel minulo poletje, kot novinec s prvim trenerjem Urošem Zormanom in prenovljenim strokovnim štabom. V Trebnjem opravlja delo kineziologa, ob tem je tudi del strokovnega štaba članske moške izbrane vrste. Vzporedno z delom zaključuje še študij fizioterapije.

Medtem ko se trebanjski rokometaši pripravljajo na sobotno gostovanje pri mariborskemu Braniku,  smo se z njim pogovarjali o delu v Trebnjem, sodelovanju z glavnim trenerjem Urošem Zormanom in tudi o ciljih za nadaljevanje letošnje sezone.

Rudi, nam lahko opišeš, kako poteka tvoj dan in kaj zajema tvoje delo?
Dneve večinoma preživim z ekipo na treningih ali v prostorih za rehabilitacijo. Moje delo zajema pripravo igralcev na trening – bandažiranja ipd., kinezioterapijo s poškodovanimi igralci ter ostale terapije in regeneracijo po treningu. Igralce ob tem poizkušam educirati o bolečini, doziranju obremenitev, adaptaciji tkiva ipd., da čim bolj razumejo sam potek in so aktivno vključeni v proces. Zaradi tekem Evropske lige in reprezentance smo letos veliko časa preživeli tudi po gostovanjih, zato je bil urnik precej razgiban. Ob tem se poskusim posvetiti tudi pisanju diplomskega dela na programu fizioterapije. V prostem času pa si rad privoščim kavo s kolegi, odigram kakšno igro tenisa ali pa opravim trening v fitnesu.  

Kako se počutiš v klubu v dosedanjem osemmesečnem obdobju?
Počutje v klubu je odlično, z ekipo smo se ujeli in res dobro sodelujemo. Čutiti je pozitivno energijo, s katero je lažje delati, dosegati rezultate in hkrati tudi napredovati.

Kakšen občutek je delati z Urošem Zormanom in profesionalno ekipo?
Uroš je definitivno nekdo, od kogar se lahko vsak v tem klubu veliko nauči. Rezultati njegovega dela na in ob igrišču so dobro vidni in mislim, da je vsem prinesel neko novo kvaliteto. Tudi meni, tako da je delo z njim včasih zahtevno, a v veselje.

Kakšne cilje imate do konca letošnje sezone?
Cilji se tekom sezone niso spremenili. Vse možnosti so še odprte, od nas je odvisno, kako jih bomo izkoristili.  Z evropskimi tekmami smo zaključili, zato smo sedaj v celoti osredotočeni na domače prvenstvo.

Ter še za konec, kaj bi želel sporočiti navijačem trebanjskega kluba?
Kot bivši igralec se tudi sam zavedam, kako pomembna je za ekipo podpora iz tribun. Zaradi celotne situacije smo izredno veseli vsakršne podpore, saj nam je to pokazatelj, da smo na pravi poti in imamo za sabo ljudi, ki nas podpirajo. Iskreno upam, da se situacija čim prej normalizira in se kmalu ponovno srečamo v dvorani.

Deli :