Novice

RK Trimo Trebnje v skupinskem delu EHF lige!

Rokometaši trebanjskega Trima so si z težko prigarano zmago nad Balatonfuredijem (23:22) zagotovili uvrstitev v skupinski del EHF lige, ki je namreč eden izmed največjih uspehov v zgodovini kluba.

Za trebanjskimi rokometaši je odličen uvod v sezono. Po dveh evropskih zmagah in napredovanju v 2. kroga EHF lige ter štirih zaporednih prvenstvenih zmagah, se je četa Uroša Zormana udarila z madžarskim Balatonfuredijem za preboj v skupinski del drugega najkakovostnejšega evropskega tekmovanja.

Zdaj bo na sporedu še deset izjemnih evropskih spektaklov, saj so si Trebanjci s prebojem v skupinski del EHF lige zagotovili igranje s številnimi evropskimi velikani.

Izjemen karakter za veliko zmago

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Ni dvoma, da so imeli trebanjski levi že na začetku obračuna veliko željo po zmagi. Motivacijo so prenesli tudi v uvodne minute tekme ter z odlično razpoloženim Urhom Brano v obup spravljali Madžare. Ti so v pičli uvodni minuti srečanja ostali brez Balazsa Szollosija, ki je zaradi strela v glavo s črte sedmih metrov, prejel rdeči karton. Trebanjci so se še dodatno motivirali in držali vodstvo v svojih rokah. Prednost se je večinoma gibala med dvema in tremi zadetki, ob odmoru pa je na semaforju kazalo 13:10 za domačo ekipo.

Drugi del so trebanjski levi odprli še z večjo željo po napredovanju. Ob koncu prve polovice drugega polčasa so izkoristili napake Madžarov in si priigrali nekaj zadetkov prednosti. V zadnjih petnajstih minutah pa smo povsem pričakovano spremljali izjemno napeto in trdo igro gol za gol. V končnici so preobrat storili gostitelji in z izjemnim karakterjem dobili tekmo s 23:22.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
»Čestitam fantom za izjemno zmago. Uvrstitev v skupinski del EHF lige je eden izmed večjih uspehov v zgodovini kluba. Ekipa je s celotnim strokovnim štabom pokazala izjemen karakter, se borila do zadnje sekunde, a tukaj se ne ustavljamo. Še naprej želimo delati zmagovalno mentaliteto!«

Trebanjce v sredo sicer čaka prost dan, nato pa že osredotočena priprava na derbi 5. kroga Lige NLB, ko Zormanovi varovanci gostujejo v celjskem Zlatorogu pri aktualnih državnih prvakih.

EHF LIGA, 2. KROG KVALIFIKACIJ:
Torek, 29. septembra, ob 18.45 (Športna dvorana Leona Štuklja, Novo mesto):
RK Trimo Trebnje
– Balatonfuredi KSE 23:22 (13:10)
RK Trimo Trebnje: Tomić, Brana; Kotar 3, Grbič 2, Dobovičnik 3, Cirar 5, Potočnik 2, Rašo 1, Didovič, Udovič 1, Cingesar 1, Grojzdek 1, Hamidović 4, Kamnikar, Florjančič, Kmet; Trener: Uroš Zorman.
Balatonfuredi KSE: 
Bosz, Ando; Kemeny 6, Varga 3, Boka 2, Szollosi, Kohegyi, Denes, Alvarez Rodriguez 2, Shynkel 2, Ag, Malinović 6, Szucs, Brandt, Draskovics 1, Hatar; Trener: Laszlo Gyorgy.

FOTOGRAFIJE Z DANAŠNJE TEKME PROTI BALATONFUREDIJU: