Novice

Ristanović junak tekme: V Trebnjem padli aktualni prvaki!

Trebanjska zasedba je v prvem krogu nove sezone Lige NLB gostila Gorenje Velenje in z obrambo Radivoja Ristanovića v zadnji sekundi prišla do pomembne zmage z izidom 25:24 (14:14). Prihodnji vikend je na sporedu gostovanje v Dobovi, nato pa sosedski derbi s SVIŠ-em iz Ivančne Gorice.

Trebanjski rokometaši so v minuli sezoni zabeležili zgodovinski uspeh in se prvič zavihteli na drugo mesto. Boj za vrh lestvice bo v novi sezoni še atraktivnejši, prvoligaški konkurenci pa se po novem pridružujeta SVIŠ Ivančna Gorica ter Herz Šmartno. Trebanjski levi so uspešno prišli do prve zmage že uvodoma ter z obrambo junaka tekme, Radivoja Ristanovića ugnali aktualne državne prvake iz Velenja.

Tekma se je za domačo ekipo začela uspešno. Po golih Cirarja in Horvata so takoj povedli z 2:0 in diktirali tempo igre v uvodnih petnajstih minutah. V nadaljevanju so se velenjske ose prebudile in po dveh zaporednih zadetkih prvič povedla na tekmi (6:7). V drugi polovici prvega polčasa se je tehtnica nagnila na gostujočo stran, ki je vodila med enim in tremi zadetki, polčas pa se je zaključil s 14:14.

Drugi polčas je prinesel še atraktivnejšo igro. Moštvi sta bili izjemo izenačeni ter navduševali svoje navijače na tribunah. V končnici tekme je nekaj pomembnih strelov zaustavil tudi izkušeni čuvaj mreže Radivoje Ristanović, ki je po ubranjenem strelu v zadnji sekundi tekme postal junak srečanja in trebanjskim levom priboril zmago s 25:24.

Radivoje Ristanović, igralec RK Trimo Trebnje:
“Velika zahvala gre glavnemu trenerju, pomočniku trenerja, trenerju vratarjev in tandemskemu kolegu Aljoši Čudiču, brez katerih se ta obramba v zadnjih sekundah tekme ne bi zgodila. Časa za pripravo na tekmo je bilo zelo malo. Po izpadu iz Evrope nam je bilo težko, težko sem spal tri dni, ampak danes smo se z zmago nad aktualnim državnim prvakom oddolžili navijačem in verjamem, da bomo v takšnem stilu nadaljevali.”

LIGA NLB, 1. KROG:
Petek, 10. septembra, ob 18:00 (Športna dvorana Trebnje):

RK Trimo Trebnje – RK Gorenje Velenje 25:24 (14:14)
RK Trimo Trebnje: Ristanović 9 obramb, Čudič; Radojković 7 (2), Ončev 4, Cirar 4 (2), Horvat 3, Potočnik 2, Jovičič 2 (1), Kotar 1, Udovič 1, Didovič 1, Florjančič, Grbić, Višček, Ćorsović, Stanojević; Trener: Uroš Zorman.
RK Gorenje Velenje: Taletovič (1 zadetek), Panjtar; Sokolič 5, Verdinek 4 (1), Grmšek 3, Kavčič 3, Drobež 2, Haseljić 2, Tajnik 2, Pajt 1 (1), Miklavčič 1, Velić, Ravnikar, Šiško, Starc, Predović; Trener: Zoran Jovičič.