preloader

.. loading ..

12 oktobra, 2022 0 Comments

Pregled rezultatov mlajših selekcij

Ponovno so bili ta vikend aktivni rokometaši mlajših selekcij. Mlajši dečki A so v domači dvorani organizirali rokometni turnir, starejši dečki so prav tako v Trebnjem gostili vrstnike iz Ribnice, kadeti so se odpravili na težko gostovanje v Grosuplje, mladinci pa so v 1. mladinski ligi odigrali obračun z ŠRD Škofljico.

Turnir mlajših dečkov A

Kot smo v uvodu omenili, je RK Trimo Trebnje v svoji domači dvorani pripravil turnir za rokometaše selekcije mlajših dečkov A. Na njem so poleg naše domače zasedbe nastopili tudi RK Kočevje, RK Sviš Ivančna Gorica in RD Herz Šmartno.

Naši levčki so na turnirju odigrali srečanji z vrstniki iz Šmartnega pri Litiji in Ivančne Gorice in proti obema pred očmi domače publike prikazali odlično predstavo. Ponovno so fantje prikazali velik napredek v igri, na kar smo v klubu zelo ponosni, še najbolj pa nas veseli, da so fantje v igri uživali. Rezultat se na turnirju ni beležil.

Starejši dečki delno uspešni

Starejši dečki so v nedeljo v domači dvorani gostili rokometaše RD Riko Ribnica. Obe selekciji našega kluba sta dan končali z mešanimi občutki. Starejši dečki B so na žalost klonili proti gostom, medtem ko so igralci selekcije starejših dečkov A prišli do pomembne zmage nad Ribničani.

Najprej so tekmo odigrali starejši dečki B, katero so bolje začeli gostje. Naši levčki se niso prestrašili in so se z Ribničani takoj po prejetem zadetku izenačili. Nato smo spremljali izmenjavo zadetkov na obeh straneh, dokler niso suhorobarji v 21. minuti prevzeli pobudo in povedli že za 4 gole. Padec trebanjskih rokometašev je Ribničanom tudi pomagal, da so prednost ob koncu prvega polčasa povišali na 6 golov. Rezultat je bil 10:16.

V drugi del tekme so udarno vstopili naši rokometaši.in prednost gostov hitro zmanjšali le za 2 zadetka, a so se Ribničani zbrali in ponovno pobegnili na +4. Levčki se kljub temu, da se je tekma bližala koncu, niso predali in se borili do zadnje sekunde, a na žalost je bilo že prepozno. Gostje so svojo prednost povišali na +5, s tako razliko pa se je tekma tudi zaključila v korist Ribnice. Zmagali so z rezultatom 22:27.

Drugačen razplet pa je imela tekma starejših dečkov A. Ti so jo začeli zelo dobro, povedli z rezultatom 2:0, potem pa so svojo prednost še poviševali. Proti koncu prvega polčasa so goste vodili celo s prednostjo 5 golov, vendar so se suhorobarji zbrali in prednost na koncu prvega dela tekme uspeli zmanjšati na 3 gole. Prvi polčas se je zaključil z rezultatom 17:14.

V drugi del so bolje vstopili gostje, a so naši mladi trimovci hitro odgovorili z zadetkom. Sledil je padec koncentracije in s tem so sledile tudi tehnične napake, kar so gostujoči rokometaši izkoristili in izenačili rezultat na 20:20. To je prisililo domačega trenerja Marka Radlja, da je vzel minuto odmora in fante pomiril in vzpodbudil. Kljub time-outu naših so gostje prišli do prvega vodstva na tekmi, a jim levčki niso pustili pretiranega veselja in so hitro izenačili ter sčasoma tudi ponovno povedli. Ekipi sta si vodstvo izmenjali še nekajkrat, dokler niso trimovci vzeli vajeti v svoje roke in povedli z dvema goloma prednosti. Gostje ponovnega preobrata niso mogli izvesti, na koncu so le zadeli za minimalni zaostanek za Trebanjci, ki so v domači dvorani slavili z rezultatom 29:28.

Kadeti zmagali na napetem gostovanju

Kadeti so na sobotnem obračunu gostovali pri rokometaših iz Grosuplja. Ti so odlično vstopili v tekmo in proti Trebanjcem hitro povedli z rezultatom 2:0. Naši levi so uspeli priti do zadetka, vendar so se jim Grosupeljčani zaradi slabe trimovske obrambe uspeli oddaljiti celo za 4 zadetke. Naši levi se niso vdali in so se domačinom uspeli približati na gol razlike, v 20. minuti pa uspeli izenačiti in celo povesti. Prednost so naši rokometaši uspeli do konca prvega polčasa tudi povišati na +3, tako da so prvi del tekme proti Grosupeljčanom dobili z rezultatom 12:15.

V drugem polčasu so Trebanjci uspeli prednost povišati na +5, a so se proti koncu obračuna začele težave v trebanjski igri. Tempo naših je padel, kar so domačini izkoristili in proti koncu tekme uspeli izenačiti. Trimovci so v napeti končnici tekme Grosupeljčanom z obrambo Mohorčiča in zadetkom Cesarja uspeli pobegniti na razliko enega zadetka, katera je obstala tudi na koncu tekme. Levi so tako obračun proti RK Grosuplje ponovno dobili, tokrat z rezultatom 29:30.

Mladinci z razglašeno igro izgubili proti Škofljici

Po izjemni tekmi v Celju, smo tokrat v domači dvorani spremljali slabo predstavo naših mladincev. Gostje so v začetku prvega dela srečanja prišli do vodstva in ga do 16. minute uspeli povišati na +4. Levi so se kmalu po prejetem 4. zadetku zbudili in uspeli izenačiti z rokometaši Škofljice, kar je prisililo gostujočega trenerja, da vzame minuto odmora. To ni koristilo, saj so Trebanjci z golom Ogrinca prišli do prvega vodstva, katerega so do 27. minute povišali na 2 zadetka. Ponovno je sledil padec igre trebanjskih rokometašev, kar so Škofljičani izkoristili in na koncu prvega polčasa uspeli priti do minimalnega vodstva z rezultatom 15:16.

V drugi del tekme so domači vstopili zelo slabo, saj so gostom pustili, da se odlepijo s prednostjo 4 zadetkov. Kljub trenutkom, ki so kazali na možen preobrat, Trebanjcem ta ni uspel zaradi razglašene igre v napadu in obrambi. Rokometaši Škofljice so s potrpežljivo igro v napadu in agresivno obrambo svojo prednost uspeli povišati na + 5, časa pa je levom zmanjkalo, da bi se uspeli boriti za možen preobrat. Na koncu so Škofljičani svojo prednost še dodatno povišali in zmagali z rezultatom 21:27.

 

 

 

 

Deli :