Novice

Po več mesecih na delu tudi mladinci

Po več kot petih mesecih se državno prvenstvo ponovno nadaljuje tudi za mladinsko selekcijo, ki bo preostali del letošnje sezone odigrala pod taktirko Romana Šavriča. Izbrance slednjega že konec tedna čaka težko gostovanje pri Gorenju Velenju.

Mladinci so letošnjo sezono sicer pričeli pod vodstvom Tima Butkovca, a dirigentsko palico bo v nadaljevanju prvenstva prevzel Roman Šavrič. Na uvodu so priznali premoč Urbanscape Loki, nato premagali Slovenj Gradec in Ljubljano, zadnji dve srečanji pa proti Mokercu iz Iga ter Ormožu izgubili.

Večina igralcev sicer v zadnjih mesecih zaradi ukrepov s koronavirusom ni mogla trenirati z žogo, z izjemo nekaterih perspektivnih igralcev, ki so bili del članske zasedbe (Lovro Višček, Jan Kamnikar, Matija Pandev, Nejc Ropič, Alen Čulk, Miha Gaberc), vseeno pa so fantje željni dokazovanja.

Roman Šavrič, trener mladinske ekipe:
“Pričetek nadaljevanja mladinske lige po predolgem premoru nestrpno pričakujemo. Najtežje bo preklopiti za tiste mladince, ki so igrali pri članih, saj so okusili tudi igranje v Evropi. Sedaj pa bo potrebno glave preusmeriti na drugačen nivo in to ni vedno enostavno. Mladincem bomo priključili tudi obetavne kadete, kateri so ostali brez nadaljnjega tekmovanja. Cilja sta doseči čim več zmag ob pridobivanju minutaže in priložnosti perspektivnih igralcev za člansko ekipo.”

Obračun med mladimi velenjskimi osami in trebanjskimi levi se v nedeljo, 14. marca prične ob 16.00, v velenjski Rdeči dvorani.

1. DRŽAVNA MLADINSKA LIGA, 6. KROG:
Nedelja, 14. marca, ob 16.00 (Rdeča dvorana, Velenje):
RK Gorenje Velenje – RK Trimo Trebnje