preloader

.. loading ..

21 oktobra, 2022 0 Comments

Po reprezentančnem premoru gostovanje v Mariboru

Članski igralci trebanjskega Trima so reprezentančni premor dobro izkoristili. Poleg polnjenja baterij in priprav na drugi del sezone so fokus namenili tudi prihajajoči tekmi z rokometaši iz Maribora. Potem ko so jim Ribničani v preteklem kolu na domačem terenu odnesli pomembne točke, bo gostovanje v štajerski prestolnici še kako pomembno. Tokrat ne bo šlo le za nabiranje točk, ampak tudi za preizkušnjo pred derbijem v domači dvorani z RK Celje Pivovarna Laško v naslednjem krogu ligaškega tekmovanja.

Po reprezentančnem premoru, ki so ga ekipe izkoristile za regeneracijo in pripravo na nadaljevanje sezone, se bo elitno rokometno tekmovanje nadaljevalo s tekmami 6. kroga. Naši rokometaši se bodo drevi v dvorani Lukna pomerili z domačini iz RK Maribor Branik. Trimovci si seveda želijo zmage nad gostitelji, a tudi Mariborčani znajo presenetiti. Za njih se sezona ni odprla po željah, saj so si na začetku nabrali poraza proti Ormožu in Gorenju, prva zmaga je sledila proti ekipi iz Kopra, na zadnjem srečanju proti Slovanu pa so se z nasprotnikom razšli z neodločenim izidom. Trenutno imajo na svojem računu le tri točke, s tem izkupičkom pa se nahajajo na 9. mestu Lige NLB.

Na drugi strani je za leve neuspeh proti Ribničanom pomenil padec za eno mesto na prvenstveni lestvici. Trenutno so drugi, še vedno pa se zavedajo svojih možnosti in sposobnosti, da se vrnejo nazaj na položaj vodilnih. Zmaga proti Mariboru bi bila prvi korak k temu cilju. Trebanjskim navijačem obljubljajo, da se bodo v Mariboru potrudili po najboljših močeh, da se iz štajerske prestolnice vrnejo z novima dvema točkama na računu. To bi bila pred “tekmo tekem”, ki jih čaka 6. 11. doma s Celjani, za vse dodatna motivacija.

Srečanje z vijoličastimi se bo v dvorani Lukna začelo ob 20. uri, zato vse navijače vabimo, da tekmo spremljate v živo na prizorišču samem in levjesrčne fante spodbujate do nove zmage. Kot je v navadi, si lahko prenos tekme ogledate tudi preko Youtube kanala RZS in ste glasni doma.

Lan Grbič, RK Trimo Trebnje:

“Definitivno moramo dvigniti formo in pokazati, da smo imeli na tekmi proti Ribnici slab dan. Poraz na domači tekmi težko pozabiš in se ga spominjaš s težkimi občutki, hkrati pa je to neka dobra motivacija, da se na tekmi proti Mariboru dvignemo nazaj na najvišji nivo.”

 

 

Deli :