preloader

.. loading ..

18 februarja, 2021 0 Comments

Odličnih 45 minut trebanjskih levov v Nemčiji

Za trebanjskimi levi je konec petdnevne evropske turneje, kjer so sprva gostovali v Švici in po slabšem drugem polčasu nesrečno izgubili, danes pa odigrali obračun s slovitim nemškim velikanom Rhein-Neckar Lownom ter z dobro igro v zadnjih 45 minutah izgubili le z razliko treh zadetkov (31:28).

Rhein-Neckar Lowen je eden izmed največjih svetovnih rokometnih klubov, ki ima ob vrhunski infrastrukturi, na čelu s SAP Areno (14.500 gledalcev), letni proračun višji od petih milijonov evrov. Gre za moštvo, ki ga sestavljajo številni zvezdniki, med njimi tudi sloviti Uwe Gensheimer.

Trebanjski levi so kljub slabemu uvodu, v SAP Areni prikazali odlično igro ter se enakovredno kosali z nemškim velikanom. Pokazali so, da lahko igrajo z vsako ekipo na evropski sceni, zato je današnjih 45 minut dober obet za nadaljevanje sezone.

Slab začetek, dober konec

Srečanje, ki je zaradi ukrepov v povezavi s koronavirusom potekalo brez gledalcev, so bolje začeli domačini. Na uvodu so hitro razigrali trebanjsko obrambo ter po sedmih minutah vodili že z rezultatom 5:1, kar je trenerja Uroša Zormana pripeljalo do prve minute odmora. Le-ta ni izboljšala igre v napadu, kjer je bil v domačih vratih razpoložen vratar Nikolas Katsigiannis. V zadnjih desetih minutah so prišle trebanjske minute in padec Nemcev. Gostje so namreč naredili delni izid 0:6 ter se z golom Radojkovića v 27. minuti približali na 12:10. Ob odmoru je na semaforju kazalo 15:11 za Nemce.

Drugi polčas so trebanjski levi odigrali zelo dobro. Hitro so znižale zaostanek in Nemcem dovolili prednost do največ petih zadetkov. Nemško vodstvo se je večinoma gibalo med tremi in petimi zadetki, trebanjski rokometaši pa so pokazali hrabro in borbeno igro ter na koncu izgubili le z razliko treh golov (31:28).

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
“Tekmo smo odprli slabo in prestrašeno. Po petnajstih minutah smo se zbudili, dvignili in odigrali zelo dobro. Na koncu so bili Nemci boljši, a fantom kapo dol za karakter in borbo do zadnjih sekund. Pokazali so, da lahko igrajo z vsako ekipo.”

VIDEO: ALEKSANDAR TOMIĆ PO TEKMI V NEMČIJI (KLIK TUKAJ)

Pred trebanjskimi levi je prost vikend, naslednji teden pa je na sporedu izjemno naporen ritem. V torek in sredo bo v Areni Stožice gostoval danski podprvak GOG Gudme, v soboto pa sledi še derbi za vrh Lige NLB proti Celju Pivovarni Laško.

EHF LIGA, ZAOSTALA TEKMA 1. KROGA (SKUPINA D):
Četrtek, 18. februarja, ob 17.00 (SAP Arena, Mannheim, Nemčija):

Rhein-Neckar Lowen – RK Trimo Trebnje 31:28(15:11)
Rhein-Neckar Lowen: Spath 7 obramb, Katsigiannis 7 obramb; Schmid 3, Gensheimer, Kirkelokke, Lagarde 2, Patrail, Tollbring 5, Ahouansou 11, Abutović, Lagergren, Groetzki 4, Gislason 2, Nielsen 2, Nilsson, Kohlbacher 3; Trener: Martin Schwalb.
RK Trimo Trebnje:
Tomić 4 obrambe, Brana 3 obrambe; Rašo 4, Višček, Didovič 4, Grojzdek, Radojković 5, Cingesar, Hamidović 4, Sarak 3, Kotar 1, Potočnik, Udovič 3, Grbić 1, Cirar 3, Florjančič; Trener: Uroš Zorman.

LESTVICA:

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTOGALERIJA DANAŠNJE TEKME:

Deli :