preloader

.. loading ..

1 oktobra, 2022 0 Comments

Nov izziv: Prvi sosedski obračun

Po zmagi v 3, krogu nad RD Urbanscape Loka, levjesrčne čaka nova preizkušnja. Odpravljajo se namreč na gostovanje v Ivančno Gorico, kjer se bosta obe ekipi spopadli na prvem sosedskem derbiju v letošnji sezoni. RK Sviš Ivančna Gorica velja za neugodnega nasprotnika, česar se Trebanjci zavedajo, čeprav so ti trenutno na zmagovalnem pohodu, saj po 3 krogih še vedno ostajajo neporaženi. Tako na lestvici zasedajo položaj vodilnih, medtem ko se sviševci nahajajo na 9. mestu, z dvema neodločenima izzidoma in enim porazom.

Trebanjce danes v 4. krogu Lige NLB čaka 3. gostovanje v tej sezoni. Tokrat se ne bodo odpravili prav daleč, saj bo tekma potekala v sosednji Ivančni Gorici, kjer jih čaka ekipa RK Sviš Ivančna Gorica. Gre za dokaj mlado ekipo, ki zaradi velike želje po dokazovanju osvaja solidne rezultate, hkrati pa znajo biti zaradi tega tudi neugoden nasprotnik. Ekipa Aleksandra Polaka je do današnjega dne zbrala dokaj solidne rezultate: dva remija, in sicer proti Kopru ter Slovanu, v 3. krogu pa je morala ekipa Sviša priznati premoč domačim rokometašem RK Dobova. Tako z 2 točkama zasedajo 9. mesto na lestvici.

Ekipi sta zadnji obračun odigrali 26. 2. 2022. Takrat so v dvorani OŠ Stična naši levi prišli do zmage z 22:29.

Levi pa trenutno kraljujejo na vrhu lestvice 1. Lige NLB. S 3. zaporedno zmago v domači dvorani OŠ Trebnje proti RD Urbanscape Loka so si Trebanjci priborili 2 novi točki. Tako jih imajo zdaj 6, prav tako število točk pa imajo tudi Celjani, vendar so naši rokometaši zaradi boljše razlike v zadetkih na vrhu razpredelnice, pivovarji pa so eno mesto za našo ekipo. Novo priložnost za osvajanje točk imajo levjesrčni prav na sosedskem derbiju proti rokometnemu klubu iz Ivančne Gorice, vendar se trimovci zavedajo, da domačini svoje kože ne bodo prodali poceni.

Staš Slatinek Jovičič, RK Trimo Trebnje:

“Čaka nas gostovanje proti ekipi RK Sviš Ivančna Gorica, za katero vemo, da zna biti zelo neugodna ekipa. Menim, da se odpravljamo na težje gostovanje kakor prej, saj bomo v Ivančni Gorici odigrali sosedski derbi, kjer se bomo tako mi, kakor tudi oni, hoteli pokazati v najboljši luči in nasprotniku poskušali vzeti 2 točki. Hkrati pa sem tudi mnenja, da če nadaljujemo z našimi predstavami in igramo tako kot smo do sedaj, bi morali obe točki romati v Trebnje.”

Obračun med Svišem in Trimom se bo danes pričel ob 19. uri v osnovnošolski športni dvorani Stična. Obe ekipi si želita, da dvorano obišče čim večje število navijačev in da ti podprejo svoji ekipi do zmage, zato vsi v Ivančno Gorico!

Če pa ste kakorkoli zasedeni, ne skrbite, prenos tekme si boste lahko ogledali tudi preko Youtube kanala RZS.

 

Deli :