preloader

.. loading ..

18 novembra, 2022 0 Comments

Nov dolenjski obračun v trebanjski dvorani

Rokometno dogajanje 7. kroga v Ligi NLB se bo ta teden začelo z dvema tekmama, in sicer med RD Riko Ribnica in RK Maribor Branik ter med RK Trimo Trebnje in MRK Krka. V trebanjski dvorani bomo tako ponovno priča novemu dolenjskemu derbiju med že prej omenjenima ekipama.

Trebanjski rokometaši bodo v domači dvorani tokrat gostili povratnike v Ligo NLB, rokometaše MRK Krka. FOTO: Aljaž Sešel

Ekipi sta si nazadnje nasproti stali pred dvema sezonama, ko so trebanjski rokometaši v tekmi zaostalega 17. kroga gostovali pri krkaših. Iz Novega mesta so se takrat levi vrnili z dvema točkama, domače rokometaše so premagali z rezultatom 17:34. Tista sezona je bila takrat za trimovce prvič v zgodovini kluba obarvana v srebrno barvo, MRK Krka pa je v tistem letu zaradi slabših rezultatov nazadoval v 1. B ligo.

A zdaj je vse drugače… Krka si je z 2. mestom v 1. B ligi zagotovila nastope v Ligi NLB, kjer trenutno kaže dobre predstave. Z 10 točkami se trenutno nahaja na solidnem 5. mestu lestvice, nazadnje pa so krkaši dve točki vknjižili v domači dvorani Marof proti ekipi RK Dobova z rezultatom 25:30.

Zelo dobro se z nasprotniki poznajo tudi levjesrčni rokometaši, ki v državnem prvenstvu dosegajo izjemne rezultate. Ti se trenutno nahajajo na samem vrhu lestvice. Trimovci imajo v žepu 14 točk, toliko kot tudi njihovi najbližji zasledovalci Celjani, zato bi bil vsak najmanjši padec usoden za rokometaše trebanjskega Trima. Levi se poleg tega tudi zavedajo, kakšno težo bo nosilo srečanje v 9. krogu Lige NLB, saj so dvoboji s Krko vedno veljali za ene izmed težjih.

Srečanje z MRK Krka se bo v osnovnošolski dvorani Trebnje začelo ob 19. uri. Zveste navijače vabimo, da dvorano napolnijo do zadnjega kotička. Bodite njihov 8 lev! Levjesrčne rokometaše lahko podprete tudi ob spremljanju neposrednega prenosa, ki bo ob 19. uri na  Youtube kanalu RK Trimo Trebnje.

Vid Miklavec, RK Trimo Trebnje: 

“K nam prihajajo povratniki v Ligo NLB in hkrati naši večni rivali, rokometaši Krke. Tekmeca dobro poznamo in priznati moramo, da je nanizal nekaj odličnih predstav. Zavedamo se, da gre za sosedski derbi in da bo želja po zmagi na obeh straneh velika. Priprava na petkov obračun je potekala na visoki ravni, kakor priprava na vsako tekmo v državnem prvenstvu, zato ne moremo reči nič drugega, kot da gremo po novi dve točki.”

Deli :