preloader

.. loading ..

23 septembra, 2020 0 Comments

Na sporedu prvi dolenjski derbi v novi sezoni

Pred rokometaši trebanjskega Trima je prvi sosedski derbi v novi tekmovalni sezoni. Trebanjci se bodo v domači dvorani udarili z novomeško Krko, ki k rivalom ne odhaja z belo zastavo, zato se obeta pravi rokometni dvoboj. Vstop na tekmo bo možen v skladu z navodili NIJZ.

Trebanjska zasedba je pred ritmom številnih napornih obračunov, ki bodo še kako pomembni ob nadaljevanju sezone. Prva tekma 2. kvalifikacijskega kroga EHF lige z Balatonfuredijem je bila zaradi okužbe enega izmed članov madžarske ekipe, odpovedana in tako bo za evropsko jesen odločala le ena tekma. Slednja bo na sporedu v torek, 29. septembra, v novomeški športni dvorani Leona Štuklja. Tik za tem sledi še gostovanje v Celju in domača preizkušnja z Gorenjem Velenjem. Gre za zelo pomemben ritem tekem, zato se bo Uroš Zorman z varovanci pripravil na tekmece po najboljših močeh.

V petek bo v trebanjski športni dvorani gostovala novomeška Krka, ki jo vodi Trebanjec Roman Zarabec. Sezono je začela s porazoma proti Slovenj Gradcu in Urbanscape Loki ter tesno zmago nad Dobovo. Trenutno se z osvojenima dvema točkama nahaja na desetem mestu prvenstvene lestvice, a slednja je popolnoma neopazna pred sosedskimi derbiji s trebanjskimi levi. Obeta se atraktiven obračun, vstop na tekmo pa bo možen v skladu z navodili NIJZ.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
»V petek nas čaka nova, izjemno težka tekma. Novomeščani so že velikokrat pokazali, da veljajo za neugodnega tekmeca, a mi se na njih pripravljamo po svojih tirnicah in verjamem, da bomo našo borbenost pokazali tudi na terenu. Se vidimo!«

David Didovič, krožni napadalec RK Trimo Trebnje:
»V petek nas čaka ena izmed težjih tekem. Na tekmo se dobro pripravljamo, saj so Krkaši vedno neugodni in borbeni. Pričakujemo dobro in borbeno tekmo, zato nas podprite v čim večjem številu. Gremo Trimo.«

Srečanje med Trebanjci in Novomeščani se v petek, 25. septembra prične ob 18.45, s prenosom na Sport Klubu.

LIGA NLB, 4. KROG:
Petek, 25. septembra, ob 18.45 (Športna dvorana Trebnje):
RK Trimo Trebnje – MRK Krka Novo mesto

Deli :