preloader

.. loading ..

3 aprila, 2024 0 Comments

Mlajše selekcije trebanjskih levov na mednarodnih turnirjih

Velikonočni prazniki naših mlajših selekcij so tudi letos potekali v znamenju rokometa. Že tradicionalno je v tem času organiziranih več mednarodnih turnirjev, na katerih sodeluje veliko število mladih športnikov.

Trebanjski mladi levi so se uspešno udeležili dveh turnirjev, ki sta potekala v Zagrebu in Kopru.

KEGLIĆ CUP, Zagreb

Na mednarodnem rokometnem in mini rokometnem turnirju v Zagrebu so naš klub zastopale tri ekipe, ki so tekmovale v kategorijah mini rokometa in U11. Obe ekipi mini rokometa sta odigrali 8 tekem proti vrstnikom s Hrvaške. Znanje, volja ter veselje in žalost ob zmagah in porazih so pokazali, da so naši mladi rokometaši na pravi poti in bodo lahko ob zagnanem delu uspešni tudi v prihodnje. Ekipa mlajših dečkov B je tekmovala v kategoriji U11. Po uspešnem predtekmovalnem dnevu, kjer so zabeležili 100 % uspešnost, so v polfinalu morali priznati premoč domačinom in kasnejšim zmagovalcem turnirja, rokometašem ekipe RK Metalac. V soboto so se v tekmi za 3. mesto ponovno pomerili proti ekipi PDD Zagreb in ponovno slavili in s tem v svoji kategorijiosvojili 3. mesto. Čestitamo!

KOPER HANDBALL CUP, Koper

Mednarodnega velikonočnega rokometnega turnirja Koper Handball Cup sta se udeležili dve ekipi mlajših dečkov A, ki sta se pomerili v kategoriji M 2011. Ekipa RK Trimo Trebnje 1 (mlajši dečki A – Trebnje) je v prvi tekmi z enim zadetkom prednosti slavila proti ekipi Ribnice, nato je dosegla tri visoke zmage proti ekipam Pallamano Spallanzani (IT), ŠD MokercKIG (SI) in RK Arcont Radgona (SI) ter eno izenačenje proti rokometašem HC Fivers Wat Margareten (AT). Tako se je ekipa RK Trimo Trebnje 1 po uspešnem prvem delu tekmovanje uvrstila v finalni del turnirja.

Ekipa RK Trimo Trebnje 2 (mlajši dečki A – Mokronog) je v prvem delu tekmovanja slavila proti ekipam PerchtoldsdorfDevils (AT), RD Koper (SI), RK Gorenje Velenje (SI) in MRK Ljubljana (SI) ter se prav tako kot ekipa RK Trimo Trebnje 1uvrstila v finalni del turnirja. Za prvo mesto sta se torej v nedeljo borili obe ekipi RK Trimo Trebnje. Po precej izenačeni tekmi je na koncu zmagala ekipa RK Trimo Trebnje in tako osvojila 1. mesto. Čestitamo!

Prav gotovo so naši mladi rokometaši s turnirjev prinesli veliko novih izkušenj in prijetnih spominov, kar je odlična popotnica za nadaljevanje rokometne poti.

Deli :