preloader

.. loading ..

20 januarja, 2022 0 Comments

Mladi lev na pripravah – Mirko Latković

Zimske priprave v Umagu so že v polnem teku, v prostem času pa smo potrkali na vrata hotelske sobe mladega trebanjskega leva Mirka Latkovića, ki se je prvič znašel na pripravah aktualnih članskega moštva. Črnogorski levičar se še naprej želi razvijati v Trebnjem in z dobrim delom priti do vpoklica v črnogorsko reprezentanco.

Šestnajstletni Mirko Latković je v RK Trimo Trebnje prišel na začetku meseca marca 2021. Letos nosi vidno vlogo v kadetski in mladinski ekipi, hkrati pa trenira s prvim moštvom in predstavlja odlično naložbo za prihodnost. Dejstvo, da gre za izjemno potencialnega rokometaša, govori o tem, da se je s črnogorsko mladinsko izbrano vrsto (letnik 2002 in mlajši) minulo poletje prebil v prvo divizijo evropskega mladinskega prvenstva.

“Po enem letu se počutim odlično. Ekipa me je v celoti lepo sprejela, hkrati pa menim, da so v Sloveniji so dobri pogoji za razvoj in napredek,” je o dosedanjem delu v Sloveniji spregovoril Latković, ki v Trebnjem biva že od začetka meseca marca 2021.

Letos se je prvič znašel na pripravah aktualnih državnih podprvakov. Ti bodo v Umagu trenirali do naslednjega torka, v naslednjih dneh pa odigrali tudi dve pripravljalni tekmi. “Priprave potekajo po načrtu. V Umagu nam pogoji omogočajo, da se s fanti osredotočimo izključno na delo in cilje, ki smo si jih zastavili. Vzdušje v ekipi je sijajno, zato slabih besed ne morem imeti.”

Mirko Latković velja za najperspektivnejšega črnogorskega rokometaša v svoji generaciji. V prihodnje si želi nadaljevati dobro delo na treningih in tekmah ter uresničiti otroške sanje – vpoklic v člansko izbrano vrsto. “Še naprej se želim razvijati v Trebnjem in s trdim delom priti do prve ekipe in vpoklica v člansko reprezentanco,” zaključuje šestnajstletnik.

#LEVJESRCE

Deli :