Novice

Lev na pripravah – Radivoje Ristanović

Radivoje Ristanović je s podaljšanjem pogodbe ob izteku minulega koledarskega leta razblinil vse dvome o svoji prihodnosti. Trebanjski lev ostaja še vsaj do konca letošnje sezone, o ostanku pa ni predolgo okleval.

Trebanjski klub je imel ob začetku sezone, tik pred prvo evropsko tekmo z Danci ogromno problemov med vratnicama. Zaradi poškodb Aljoše Čudiča in Urha Brane je ekspresno našel zamenjavo v Juretu Blaževiču ter Radivoju Ristanoviću. Prvi se je tik po tekmi vrnil v Dobovo, Ristanović pa se je dogovoril za sodelovanje do konca jesenskega dela.

V dosedanjem obdobju je kljub starosti dokazal, da velja za vrhunskega vratarja in ekipi ogromno doprinesel s svojo kvaliteto ter izkušnjami. Vodstvo kluba se je tako uspelo dogovoriti z nekdanjim črnogorskim reprezentantom, da podaljša sodelovanje do konca letošnje sezone.

Kako je prišlo do podaljšanja sodelovanja ob izteku pogodbe po koncu prvega dela?
Verjamem, da se je ekipa sposobna boriti za obe lovoriki in tako narediti eno izmed najuspešnejših sezon v klubski zgodovini ter razveseliti navijače. V karieri sem osvojil lovorike že v Srbiji, Črni Gori ter Hrvaški, zato bi bilo lepo postati državni prvak še v Sloveniji. Hkrati je ekipa sijajna, na čelu s strokovnim štabom in vodstvom kluba.

Kakšno stanje je na pripravah?
Situacija je zelo pozitivna in predvsem delovna. Pred dvema mesecema smo ostali brez ključnega krožnega napadalca Lana Grbića, ki je bil dvosmerni igralec, zato nam bo v drugem delu sezone precej manjkal. Dober trenerjev izbor je prinesel prihod Makedonca Milana Lazarevskega. Gre za talentiranega igralca, vendar je povsem normalno, da se bo moral v celoti še navaditi na sistem igre.

Leve bosta v nadaljevanju sezone okrepila dva novinca. Kakšni so prvi vtisi?
Oba nam bosta v drugem delu sezone precej pripomogla. Še posebej želim pohvaliti talentiranega Vida Miklavca, za katerega mislim, da lahko v naslednjih sezonah pod taktirko Uroša Zormana zelo napreduje. Z Milanom Lazarevskim bomo zakrpali luknje, kjer bi nam nastajale zaradi poškodbe Lana Grbića.

Kakšne so želje v drugi polovici prvenstva?
Najbolj si želim, da še naprej ostanemo neporaženi. Čaka nas izjemno težka naloga, vendar verjamem v ekipo, da sezono zaključimo z nasmeškom na obrazu.

Kakšni so vaši osebni cilji v prihodnosti?
Sem igralec, ki vstopa v drugo obdobje življenja, zato ni lahko končati z igranjem rokometa po tridesetih letih. Aktiven bom še naprej, kolikor bosta glava in telo dovoljevala.