Novice

Jan Jurečič ob podpisu pogodbe: Pokazati želimo #levjesrce

RK Trimo Trebnje se je dogovoril za prihod prve okrepitve v sezoni 2022/2023. Gre za 27-letnega levičarja Jana Jurečiča, ki je nazadnje igral v vrstah poljskega podprvaka Wisle Plock, zadovoljstva po podpisu pogodbe pa ni skrival.

Po štirih letih se zaključuje uspešno sodelovanje z Galom Cirarjem, ki ga bo v prihodnji sezoni zamenjal Jan Jurečič. Slednji je rokometno pot začel v novomeški Krki in si z dobrimi predstavami ter nazivom najboljšega strelca državnega prvenstva v sezoni 2016/2017, priigral prestop v Celje. Tam je preživel dve sezoni, izkusil igranje v EHF Ligi prvakov, nato pa se za dve sezoni preselil k francoskemu Dunkerqueju. Dobre igre so ga vodile do prestopa v poljsko Wislo Plock, s katero ima za seboj uspešno sezono.

  • Najboljši strelec državnega prvenstva v sezoni 2016/2017

»Za nami je zaključek sezone. Poleti je čas za počitnice, počitek in regeneracijo ob naporni sezoni. Vesel sem, da se vračam v Slovenijo, s pozitivnimi izkušnjami. Želim, da se v čim najboljši luči dokažem, tako na domači, kot evropski sceni,« je o prvih vtisih po prihodu v Trebnje dejal Jurečič.

  • Nosil bo številko 9

Ob tretjem mestu na finalnem turnirju EHF Lige v Lizboni, je letos ob koncu sezone s soigralci ugnal serijskega prvaka Kielce ter se veselil pokalne lovorike. Jurečič se je v preteklosti redno nahajal na selektorjevih spiskih mladih reprezentanc, z dobro formo pa se je že znašel na širšem seznamu selektorja Uroša Zormana.

  • Igral je v treh državah – Slovenija, Francija, Poljska

»Letošnja sezona je bila na Poljskem uspešna, tako z ekipnega, kot individualnega vidika. Osvojili smo prvo evropsko medaljo ter pokalni naslov po enajstih letih,« je ocenil minulo sezono.

  • Nekdanji mladi reprezentant

V domovino se vrača po treh letih. Nazadnje je branil celjske barve, med drugim pa zaigral celo v najelitnejšem evropskem tekmovanju. Prihoda v Trebnje se veseli, hkrati pa bo ponovno združil moči z Novomeščanom Davidom Didovičem. »Pretehtal sem vse možnosti, največ pozitivnih razlogov pa sem našel prav v Trebnjem. Klub je na visokem nivoju, konkurira za naslov državnega prvaka in ima ambicije tudi v Evropi. Pretehtala je tudi bližina doma, družine in prijateljev.«

  • Zaigral je že v EHF Ligi prvakov

Kadrovanje ekipe za prihodnjo sezono se že zaključuje. Že prej so zvestobo klubu obljubili vratar Aljoša Čudič, organizator igre Marko Kotar, desni zunanji Mihajlo Radojković, krožni napadalec Lan Grbić ter nazadnje kapetan Uroš Udovič. Cilji in pričakovanja so znani – ekipa želi pokazati pravo #levjesrce tako na domačem, kot evropskem parketu.

»V naslednji sezoni želimo napasti naslov državnega prvaka in se čim bolje dokazati v EHF Evropski ligi. Vsako tekmo je potrebno iti maksimalno osredotočeno in pokazati #levjesrce,« je zaključil Jurečič.