Novice

Jan Jurečič, dobrodošel v RK Trimo Trebnje!

Trebanjske vrste bo v prihodnji sezoni okrepil desnokrilni igralec Jan Jurečič, ki je zadnjo sezono preživel pri poljskemu podprvaku Wisli Plock, s trebanjskimi levi pa sklenil dvoletno sodelovanje. Dobrodošel v Trebnjem!

Gal Cirar se poslavlja od trebanjskega kluba po štirih sezonah, tako pa bo njegov položaj od naslednje sezone dalje nadomestil izkušeni levičar Jan Jurečič, ki je pred leti kraljeval na lestvici strelcev prve slovenske lige, v Celju igral tudi v EHF Ligi prvakov, nato pa polnil nasprotnikove mreže tudi v Franciji in nazadnje na Poljskem.

Rokometno pot je sicer začel v novomeški Krki, že hitro pa pokazal velik potencial na desni strani napada. Pri 16 letih je debitiral v članski konkurenci, se pohvalil z nazivom najboljšega strelca državnega prvenstva in v sezoni 2017/2018 oblekel dres Celja Pivovarne Laško. Tam je prvič okusil igranje v najkakovostnejšem evropskem tekmovanju, se nato preselil v Francijo, zadnjo sezono pa igral v vrstah poljskega podprvaka Wisle Plock.

Jan Jurečič, nova okrepitev RK Trimo Trebnje:
“Občutki ob povratku v domovino so odlični. Vesel sem, da smo se s trebanjskim Trimom dogovorili za sodelovanje. Tukaj se piše lepa zgodba, klub je organiziran in ima visoke ambicije. V naslednji želimo narediti korak višje, tako v domačem prvenstvu, kot Evropi. Hkrati želim upravičiti zaupanje in navijačem pokazati #levjesrce.”

OSNOVNI PODATKI:
IME IN PRIIMEK: Jan Jurečič
POZICIJA: Desno krilo
DATUM ROJSTVA: 26.10.1994
VIŠINA/TEŽA:  188 cm/82 kg
DOSEDANJI KLUBI: MRK Krka Novo mesto (-2017), RK Celje Pivovarna Laško (2017-2019), Dunkerque – Francija (2019-2021), Wisla Plock – Poljska (2021-2022), RK Trimo Trebnje (2022-).