preloader

.. loading ..

22 oktobra, 2022 0 Comments

Iz štajerske prestolnice z dvema točkama

Rokometaši RK Trimo Trebnje so v 6. krogu 1. NLB lige v štajerski prestolnici na svoj račun vknjižili novi 2 točki. Na petkovem obračunu so se pomerili proti gostiteljem iz RK Maribor Branik in jih z izjemno igro tako v obrambi kot tudi v napadu premagali z zajetno razliko 12 zadetkov. Ob koncu tekme je rezultat na semaforju kazal 27:39.

Aljoša Čudič je postregel s 5 obrambami. FOTO: Gašper Ogrinc

Levi so odlično odprli srečanje in si v uvodnih minutah priigrali prednost 3 zadetkov. Ta se je iz minute v minuto višala, kar je domačega trenerja Luko Žvižeja prisililo, da je ob prednosti trimovcev za +5 že v 15. minuti srečanja vzel prvo minuto odmora. Mariborčani so se po tem Trebanjcem resda približali na samo 3 gole zaostanka, do 25. minute pa je prednost levjesrčnih rokometašev narasla kar na 10 zadetkov. V teh minutah je trimovce krasila predvsem odlična igra v fazi branjenja svojega gola, ki sta jo s svojimi obrambami začinila tudi oba vratarja. Prvi polčas je s 7 zadetki na trebanjski strani zaznamoval Glavaš. Trimovci so se na predah odpravili s prednostjo 10 golov (11:21).

Mirnes Grčo je poleg 3 obramb uspel Mariborčanom preprečiti tudi zadetek s 7 m. FOTO: Gašper Ogrinc

Tudi v drugem polčasu so Trebanjci Mariborčane držali na varni razliki. Še več, levi so z odlično igro svojo prednost povišali na +12 in zmaga naših rokometašev ni bila več vprašljiva. Domačine so ugnali z rezultatom 27:39. Tak izid je resda plod dela celotne ekipe, izpostaviti pa velja mirno roko Glavaša, ki je nasprotnikovo mrežo napolnil kar 9-krat, trebanjska vrata pa sta ob levji obrambi zaklenila tudi oba vratarja Čudič in Grčo.

Z 9 goli je v trebanjski ekipi blestel Filip Glavaš. FOTO: Dajnko Photography

Prepričljiva zmaga je gotovo lepa popotnica pred derbijem, ki mu bomo v naslednjem krogu priča v trebanjski dvorani. Takrat bodo namreč trimovci gostili neposrednega rivala za vrh prvenstvene lestvice – rokometaše RK Pivovarna Laško. Tekma med Trimom in Celjem bo v nedeljo, 6. 11. 2022, ob 15. uri.  Vse levjesrčne navijače že zdaj vabimo, da napolnite dvorano do zadnjega kotička. Bodite trebanjski 8 igralec! Vstopnico za derbi si na spletni strani Mojekarte.si lahko zagotovite že v predprodaji.

Gregor Potočnik, RK Trimo Trebnje:

“Zaradi reprezentančne akcije dolgo časa nismo imeli tekme. Po takem bolečem porazu pred domačo publiko se nam je zdelo, da je bilo to obdobje precej daljše. Končno je prišla tekma proti Mariboru. Pripravili smo se maksimalno, ker smo vedeli, da se moramo vrniti nazaj na stara pota. Že v prvem polčasu smo pobegnili za 10 golov. Pokazali smo pravi obraz, vsak je dal svoj maksimum in veliko prispeval k novi zmagi.”

Mihajlo Radojković, RK Trimo Trebnje:

“Začeli smo odlično. V drugem polčasu smo sicer naredili nekaj manjših napak. Čeprav smo na analizi videli, kako Štajerci igrajo, smo na to v drugem delu tekme očitno malce pozabili. Konec koncev smo odigrali odlično. Po porazu proti Ribnici je bila ta predstava bistveno boljša in lahko rečem, da je bila tudi dobra priprava na derbi s Celjem.”

Ekipa Trima je v Mariboru prikazala izjemno predstavo. FOTO: Gašper Ogrinc

RK MARIBOR BRANIK : RK TRIMO TREBNJE 27:39 (11:21)

RK Trimo Trebnje: M. Grčo (4 obrambe), A. Čudič (5 obramb), M. Čorsović (3), S. Slatinek Jovičič (6), F. Glavaš (9), K. Krešič (5). L. Višček, M. Ivanović (4), D. Didovič (1), L. Grbič (7), G. Potočnik, M. Pipp (1), V. Miklavec (1), M. Radojković (2).

Strokovni štab: M. Mežnaršič (trener), T. Butkovec (pomočnik trenerja) R. Ristanović (vodja moštva), R. Slobodnik (fizioterapevt)

 

 

Deli :